Storfavorit viste svaghedstegn: Det er bekymrende, Nibali

Vincenzo Nibali kom i problemer op ad målstigningen i dag. Og det må bekymre

Hvad så, Nibali? (Foto Polaris)
Hvad så, Nibali? (Foto Polaris)

Så var der slukket lys for sprinterne, og det blev de lettere drenge, der skulle afgøre etapesejren mellem sig.

Væk var Greipel, Cavendish og Degenkolb, i stedet hed det Martin, Valverde og Sagan, som kan være med på de skrappere procenter.

Men ingen af storfavoritterne var hurtigst i dag. Det blev i stedet AG2Rs Alexis Vuillermoz, der snuppede det hele, da han stak af og holdt hele vejen til mål.

Nibali viste svaghedstegn opad den sidste stigning - mens Vuillermoz fra AG2R sejrede. (Foto: AP) Cykling Nibali viste krisetegn på fransk festdag

Det er Ekstra Bladets Tour de France-ekspert Michael Rasmussen imponeret over, og det giver kontant betaling i dag.

Her følger Kyllingens Top og Flop:

Dagens top:
- Alexis Vuillermoz. Jeg skal love for, at han bare satte dem på plads i dag. Det var en fuldt fortjent sejr. Han åbnede selv ballet og fik to mand med på hjul. Og da Froome angreb, gik han ind i anden position, og da Froome så stoppede, stak han bare igen.

- Det er fedt, at initiativ belønnes. For mens storfavoritterne ventede, tog han sagen i egen hånd og slap af sted med det. Han kørte bare stærkt. Og så sikrer han også lidt fransk opmuntring, midt i den øvrige elendighed fra Pinot og Bardet, siger Rasmussen.

Dagens flop: Vincenzo Nibali. Det er ret bekymrende at blive sat efter en kilometer op ad bakke. Da Dan Martin stak, slap favoritterne trykket på pedalerne, og derfor kom Nibali forholdsvis tæt på igen, fordi han trådte, alt hvad han kunne.

- Men han var sat - helt regulært. Jakob Fuglsang holdt ham godt fremme og afleverede ham, som han skulle. Så han blev lanceret fint, men kunne altså ikke selv gøre det færdigt.

Ramussen er heller ikke imponeret over den kørsel, Froome leverede på stigningen op mod mål.

- Det er svært at sætte folk af fra hjul, når man sidder ned på en bakke. Så skal man godt nok køre stærkt, hvis man tror, man sætter Valverde og Sagan af, uden at man rejser sig op fra sadlen. Så det så dumt ud, at han gjorde, som han gjorde.

Er der decideret fjendskab mellem Nibali og Froome? (Foto: Polaris) Cykling 'Nibali smider med flasker - Froome giver albuer'

- Det var også tosset, at de andre venter og venter. Der manglede en hjælperytter til at holde farten for Sagan eller Valverde. BMC kunne måske have gjort noget, men manglede den oplagte favorit.  Derfor blev det en 'waiting-game', hvor initiativet blev belønnet.

Til slut peger Michael Rasmussen på fem hold, der kommer til at afgøre tingene imellem sig i morgen:

- Der skal jo findes fem mand, der kan køre op ad bakke. Mon ikke det bliver Sky, Saxo, Movistar, Astana og BMC, der slås om det.

5 kommentarer
Vis kommentarer