Storfavoritten fik prygl på brutal bjergetape

Vinecenzo Nibali indledte et festfyrværkeri af en Giro d'Italia-bjergetape, men i sidste ende var det italieneren selv, der blev dagens største taber

Nibali gik ned, efter ellers at have eksploderet det hele i dag (Foto: AP)
Nibali gik ned, efter ellers at have eksploderet det hele i dag (Foto: AP)

Vinecenzo Nibali gik ind til årets Giro d'Italia som den store favorit, og mange pegede længe på italieneren som løbets største favorit.

Efter en dårlig Giro-start forsøgte italieneren i dag at bringe sig tilbage i kampen om sejren, da han angreb tidligt på løbets 16 etape. En skrap bjergetape på 132 kilometer med mål i Andalo.

Italieneren indledte dermed en spektakulær etape, som fik flere store navne til at bukke under, men i sidste ende blev italieneren selv også en af dagens store tabere.

Gassen gik af Nibali-ballonen, og løbets førende rytter Steven Kruiswijk konsoliderede blot sin egen førsteplads, og han ligner mere og mere vinderen af løbet, når det slutter i Torino på søndag.

Fuglsang væk
Astana, der ellers var Giroens formodede stærkeste mandskab, forsøgte altså at spille med musklerne i dag, da kaptajnen gik til angreb op ad den hårde Mendola, men holdet endte med en slem øretæve, da hverken Nibali eller Fuglsang kunne være med blandt de stærkeste.

Nibalis angreb fik det til at knække over blandt favoritterne, og kun ti mand, der senere blev til ni, kom med først over stigningen, hvor Nibali havde holdkammerateten Tanel Kangert til hjælp.

Folk som Fuglsang, Esteban Chaves, Rafal Majka, Domenico Pozzovivo og Andrey Amador fra Top 10 kom ikke med, da sicilianeren angreb. Lyserøde førertrøje Kruiswijk derimod sad hele tiden med, og han svarede i dag på samtlige angreb, som klassementets top 10 lancerede.

Nibali kom i store problemer igen i dag (Foto: PA)
Nibali kom i store problemer igen i dag (Foto: PA)
 

Da de forreste ni, nåede bunden af stigningen Paganella havde de 40 sekunder ned til Majka og Chaves, mens Fuglsang var endnu længere bagefter.

Straks stigningen startede, angreb Chaves og fik Majka og Pozzovivo med sig.

Men også foran skete der ting og sager. Pludselig kom Nibali i problemer og til sidst var det en trio med Alejandro Valverde, Ilnur Zakarin og Kruiswijk, der lå helt forrest, og de sad sammen hele vejen til mål og skulle afgøre etapen mellem sig.

Nibali blev snart hentet af Chaves og Majka, og kort inden toppen af Paganella måtte Nibali slippe igen. Han lignede en mand, der var gået over grænsen, og han mistede tid, selv da det gik nedad, hvor han ellers normalt er blandt feltets allerbedste.

I mål var Valverde ikke uventet hurtigste mand, mens Kruiswijk og Zakaran tog 2 og 3. pladsen på etapen.

Nibali mistede mere end halvandet minut, mens Fuglsang var mere end tre minutter efter i mål, og danskeren er nu ude af top 10..

14 kommentarer
Vis kommentarer