Storhold jagter endnu en dansker: Her er det nye stjernekuld

Danske cykelryttere er i høj kurs på det kasakhiske Astana-mandskab, som nu har søgelyset rettet mod stortalentet Jonas Gregaard Wilsly

- Det ville være et fedt hold at køre for. Det er et af de største hold i feltet, og der er mange danskere på holdet, siger Jonas Gregaard Wilsly om interessen fra Astana. Foto: ritzau/Stine Tidsvilde
- Det ville være et fedt hold at køre for. Det er et af de største hold i feltet, og der er mange danskere på holdet, siger Jonas Gregaard Wilsly om interessen fra Astana. Foto: ritzau/Stine Tidsvilde

Fire danske ryttere er på kontrakt på det kasakhiske 'danskerhold' Astana i næste sæson, og meget taler for, at det tal vokser til fem. 21-årige Jonas Gregaard Wilsly fra kontinentalholdet Riwal Platform har fået et tilbud fra holdet, og hans manager, italieneren Moreno Nicoletti, arbejder i øjeblikket på at sikre den unge dansker optimale vilkår.

- Mit ønske er, at Jonas fortsætter på Riwal Platform efter nytår og så i efteråret rykker til Astana som 'stagiaire' (på en lærlingekontrakt, red.), siger Nicoletti, som har foreslået Astana-teammanager Alexander Vinokurov, at parterne allerede nu indgår en såkaldt præ-kontrakt for 2019 - en forhåndsaftale, der understreger parternes intention om at indgå en egentlig kontrakt senere.

- Det vil være en god løsning. Jeg afventer i øjeblikket svar fra Vinokurov, siger Nicoletti.

Ledende Astana-sportsdirektør Dmitri Fofonov bekræfter i en sms til Ekstra Bladet, at holdet har givet en ung dansk rytter et kontrakttilbud Han vil dog ikke navngive rytteren.

Astana jagter endnu en dansk rytter. Foto: ritzau/Stine Tidsvilde
Astana jagter endnu en dansk rytter. Foto: ritzau/Stine Tidsvilde

Indstillet på skifte
Mens Nicoletti - og i øvrigt også Gregaards nuværende teamchef, Michael Blaudzun - er stemt for at lade den unge rytter vente endnu et år med at tage springet ind i de professionelles rækker, er Jonas Gregaard Wilsly selv indstillet på at skifte allerede ved sæsonstart.

- Jeg har udviklet mig rigtigt meget i de seneste to sæsoner på Riwal, og jeg kan udvikle mig endnu mere. Også på et professionelt hold, siger Gregaard Wilsly.

- Men hvis jeg skifter allerede til nytår, så skal det være med sikkerhed for, at jeg vil kunne fortsætte min udvikling som cykelrytter. Jeg skal føle for det og have hjertet med. Det skal ikke bare være for at blive professionel. Jeg må tænke langsigtet, siger den 21-årige rytter, som finder Astanas tilbud interessant og tillokkende.

- Det ville være et fedt hold at køre for. Det er et af de største hold i feltet, og der er mange danskere på holdet, så det kunne være et godt sted at indlede sin professionelle karriere.

Astana er ude efter Jonas Gregaard Wilsly. Foto: ritzau/Stine Tidsvilde
Astana er ude efter Jonas Gregaard Wilsly. Foto: ritzau/Stine Tidsvilde

Danmark Rundt
Her og nu er etapeløbet Danmark Rundt det altoverskyggende tema for Gregaard.

Han forventer tidligst en afklaring på fremtiden efter løbet, som begynder onsdag på Frederiksberg og slutter lørdag i Aarhus.

- Jeg håber på at lave et godt resultat her. Jeg imponerede også mig selv, da jeg i Tour de l'Avenir ('ungdommens Tour de France', som blev kørt i slutningen af august, red.) to gange sad med i top 10 på bjergetaper, siger Jonas Gregaard Wilsly.

- Tidligere i Tour de l'Avenir har jeg siddet på bjergetaperne og tænkt, at det var umenneskeligt og helt uoverkommeligt for mig, men i år sad jeg altså pludselig med i top 10.

- Det viser, hvor meget jeg har løftet mig i denne sæson, siger Gregaard Wilsly.

Astana har i næste sæson danskerne Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Jesper Hansen og Magnus Cort på kontrakt.

Dertil kommer sportsdirektøren Lars Michaelsen og træneren Rune Larsen.

***

Det næste kuld

Talenterne myldrer frem i underskoven i dansk cykling og giver løfte om en ny guldalder om få år, når vingerne er foldet helt ud og flere erfaringer er høstet. I Danmark Rundt, som begynder i dag, får vi nogle af de spirende stjerner at se, og det er hævet over enhver tvivl, at de store professionelle hold også følger nøje med.

Ni ryttere skiller sig ud i det store felt af talenter, der kan nære begrundet håb om en professionel karriere.

Interaktivt element

Se også: Dopinglæge ville give sin søn epo

Vicente Trueba på vej op ad Galibier i Alperne. Billedet er formentlig taget i 1933, da Trueba som den første vandt den nyindstiftede bjergkonkurrence i Tour de France. Foto: All Over Press. Sport og Spil Trodsede lammelse: ‘Loppen fra Torrelavega’ blev den første bjergkonge

Chris Froome hæver Tourens største check på 500.000 kroner for at vinde løbet. Foto: AP/Christophe Ena Sport og Spil Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen