Annonce:
Annonce:

Storhold raser mod Tour-legende: Det er uansvarligt!

Den seneste franske vinder af Tour de France, Bernard Hinault, opfordrede til strejke, efter at den dopingmistænkte forsvarende Tour-vinder Chris Froome fortsat kan stille til start i løbet. Nu svarer Team Sky hårdt tilbage på kritikken fra Hinault

Bernard Hinault (tv) i samtale med sin tidligere holdkammerat og rival Greg LeMond under Tour de France 2014. Foto: Claus Bonnerup.
Bernard Hinault (tv) i samtale med sin tidligere holdkammerat og rival Greg LeMond under Tour de France 2014. Foto: Claus Bonnerup.
Annonce:
Følg Cykling

Team Sky har netop udsendt en pressemeddelse, hvor de skriver, at den franske cykelsportslegende Bernard Hinaults beskyldninger om Chris Froome er fejlagtige, uansvarlige og uinformerede.

Chris Froome har lige nu en potentiel karantæne hængende over hovedet, efter han under Vuelta a España sidste år afleverede en dopingtest, der viste et alt for højt indhold af astmamidlet salbutamol.

Prøven blev betegnet som ‘ugunstig’ for Froome, men han har udnyttet sin ret til at fortsætte sin cykelkarriere, mens antidopingmyndighederne overvejer, om der skal rejses sag mod ham. Det udnyttede han for få uger siden til at sikre sig sejren i det italienske storløb Giro d'Italia.

Chris Froome får efter alt at dømme også lov til at stille op i årets Tour de France, men den beslutning vækkede stor vrede hos den femdobbelte Tour-vinder Bernard Hinault, der har opfordret til et boykot af Froome.

Chris Froome har en dopingsag hængende over hovedet. derfor bør han ikke køre Tour de France, mener Bernard Hinault. Foto: Daniel Dal Zennaro/AP/Ritxau Scanpix
Chris Froome har en dopingsag hængende over hovedet. derfor bør han ikke køre Tour de France, mener Bernard Hinault. Foto: Daniel Dal Zennaro/AP/Ritxau Scanpix

Annonce:

Uholdbare udtalelser fra Hinault
I en pressemeddelse torsdag svarer Team Sky tilbage på denne kritik.

'Det er skuffende, at Bernard Hinault - igen - har udtalt fejlagtigte og ukorrekte kommentarer om en sag, han uden tvivl ikke forstår. Hans bemærkninger er uansvarlige og uinformerede', skriver en talsmand for Team Sky og fortsætter den vrede tone.

'Chris har ikke haft en positiv test, snarere et negativt analytisk fund for ordineret astma medicin. Som tidligere rytter vil Bernard selv sætte pris på behovet for retfærdighed for hver enkelt atlet. Og på nuværende tidspunkt har Chris ret til at køre'.

Det britiske cykelhold Team Sky påpeger yderligere, at processen normalt ville være fortrolig for at beskytte atleten, men at det denne gang desværre blev lækket. De understreger dog, at både Froome og teamet følger den proces, der er indført af UCI.

Teamet skriver endvidere, at det er en vanskelig situation for både Froome og Team Sky, som de ønsker at løse hurtigst muligt.

Annonce:

'Chris og Team Sky er fuldt fokuseret på det kommende Tour de France og vil ikke lade disse uuddannede kommentarer påvirke vores forberedelser til verdens største løb'.

Oprørt Hinault
Til den franske avis Ouest-France har Hinault sagt, at man bør trække en streg i sandet, når en rytter er fundet positiv og nægte ham starttilladelse. Dopingsagen er dog stadig i gang, og intet er afgjort endnu.

Benard Hinault mener dog fortsat, at Froome ikke bør have mulighed for at stille op til løbet.

- Christopher Froome bør ikke være til stede, når starten går på årets Tour de France. Han er testet positiv, ganske enkelt. Der er ikke bare tale om en ‘unormal’ dopingprøve, sagde Hinault.

- Som altid kan folk ikke finde ud af at tage den beslutning, som de bør tage. UCI skulle have bedt Froome blive hjemme, siger Hinault og sammenligner Froome-sagen med den sag, der fældede den spanske stjernerytter Alberto Contador i 2012.

Tour de France begynder 7. juli i Vendée-regionen i det vestlige Frankrig og bevæger sig på fjerde etape ind i Bretagne, hvor Hinault kommer fra.
Tour-legende opfordrer til strejke: Boykot Froome!

Tour-klar Fuglsang basker Porte på super enkeltstart

Ny cykel-sensation: Storslået dansk triumf

Alle vil have dansk åbenbaring: Nu fordobler han million-lønnen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: