Annonce:
Annonce:

Storholdet rammer ingenting: 'Det er en ommer!'

Årets sidste bjergetape i Tour de France er kørt. Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen uddeler Top og Flop fra dagens etape

Annonce:
Følg Cykling

Det ikke bare lugter af en en afgørelse i årets Tour de France. Det STINKER af en sejr i Paris til den britiske Tour-favorit, der dermed kan sikre sig trøjen til ejerskab for fjerde gang i karrieren.

Ingen af hans nærmeste rivaler kunne true Froome på årets sidste bjergetape med mål på toppen af mytiske Col d'Izoard, og med kun en enkeltstart tilbage, hvor der kan hentes tid, og hvor Froome på forhånd ligner den bedste af de forreste, skal meget gå galt for briten nu.

Dagens etape blev aldrig til det ønskede festfyrværkeri, men det overrasker ikke Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Ramussen.

Annonce:

- På Tour de Frances sidste bjergetape viste Sky og Froome atter engang, hvor skabet skulle stå. Ikke mindre end fem mand havde de tilbage i en meget decimeret frontgruppe på 15 mand med omkring otte kilometer til mål. En virkelig intimiderende situation at være i for de øvrige favoritter, hvilket sikkert også spillede ind på den manglende angrebslyst, forklarer Rasmussen.

Bardet forsøgte - men for sent. Foto: AP
Bardet forsøgte - men for sent. Foto: AP
 

Selvom etapen endte med en favorit-sejr til Warren Barguil, så skyldtes det kun, at AG2R satte sig frem og jagtede det enorme udbrud, men det franske holds ihærdigheder gav aldrig rigtig pote for kaptajnen.

- Romain Bardets AG2R-mandskab satte et rasende højt tempo og kørte udbruddet tilbage til omkring ti mand for at lancere deres kaptajns angreb. Det udeblev i første omgang, og det var formentlig øjeblikket, hvor Tour de France blev endeligt afgjort. Havde Bardet haft ben og mod, ville han uden tvivl have angrebet Froome med alt, han havde i sig, men det skete ikke.

- I stedet benyttede Sky muligheden for at udnytte deres overtalssituation ved at sende Mikel Landa i angreb og derved presse Uran Uran og Bardet til at lukke. Resultatet blev, at Froome selv kunne gå i offensiven med hans hidtil længste angreb, siger Rasmussen.

Her følger Michael Rasmussens Top og Flop fra torsdagens 18. etape:

Annonce:

Dagens Top:
Warren Barguil

- Den hæder går igen til Warren Barguil. Han vinder sin anden etapesejr - denne gang ikke i en spurt, men derimod på en af Tourens mest legendariske stigninger, Col de Izoard. Han har i den grad vist sig som en værdig vinder af bjergkonkurrencen. Ud over sine to etapesejre har han været en dominerende faktor i både Jura-bjergene, Pyrenæerne og Alperne.

- Barguil har valgt at køre cykelløb på den måde, som jeg har anbefalet Jakob Fuglsang at gøre det i årevis. Nemlig at komme hurtigt ud af klassementet for derefter at nyde godt af den frihed, det giver til at køre efter udbrud, bjergpoint og etapesejre. P.t har Barguil sikret sig bjergrtrøjen, to etapesejre og ligger nummer ni klassementet, lyder det fra Michael Rasmussen

Annonce:

Dagens Flop:
Bora-Hansgrohe

- Siden Peter Sagan blev smidt ud af Touren, og Rafal Majka styrtede ud, har holdet ikke kunnet finde melodien. På torsdagens etape viste de endnu en gang total mangel på overblik. Det lykkedes dem ikke at få en eneste rytter med i det gigantiske udbrud på 54 mand, og som om det ikke var nok, begyndte de at jagte dem med to mand i dalen, på et tidspunkt hvor udbruddet havde over syv minutter. Efter ti kilometer, hvor de to stakkels mænd var blevet helt gasblå i hovederne, havde de kun formået at hente 20 sekunder ind på udbruddet. Det er en ommer!

Tourens åbenbaring gjorde det igen: Leverede endnu et bjergkup

Fra brækket hofte til Tour-helt: I dag blev han historisk

Afsløring: Succes-dansker skifter storhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: