Storroser dansk kæmpetalent: Han har ingen begrænsninger

Den nu forhenværende Tinkoff-Saxo-rytter Nicki Sørensen ser en meget stor fremtid i landsmanden Michael Valgren

Landevejene ligger åben for Valgren, mener Nicki Sørensen (Foto: Claus Bonnerup)
Landevejene ligger åben for Valgren, mener Nicki Sørensen (Foto: Claus Bonnerup)

En af Danmarks mest erfarne cykelryttere Nicki Sørensen stopper sin aktive karriere i år.

Den 39-årige dansker stopper med etapesejre i både Vueltaen og Tour de France på CV'et og med en erfaring, som ikke kan købes for penge.

Selvom det er slut på cyklen, så bliver danskeren i sporten, hvor han næste år skal være coach og sportsdirektør på Tinkoff-Saxo.

Nicki Sørensen fortsætter hos Bjarne Riis (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Nicki Sørensen fortsætter hos Riis

Sørensen var spået en stor karriere, og selvom han måske ikke helt levede op til det forventede, så har han intet at skamme sig over.

Og nu står nye, unge danskere klar til at tage over. Nicki Sørensen har især store forventninger til det store danske Tinkoff-Saxo-talent Michael Valgren, som i sin debutsæson som professionel vandt det danske mesterskab og Danmark Rundt og imponerede stort.

Nyprofessionelle Michael Valgren har kørt en enestående flot sæson og gjorde det forbløffende godt ved sit første DM. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling Sportschef: Valgren får VM-medalje inden fem år

Sammen med en anden ung dansker Christopher Juul Jensen, ser Sørensen store perspektiver i ham.

- Hvis de er klar til at tabe sig, fordi de vil være bjergryttere eller tage på, fordi de skal være gode til klassikerne, så kan de sagtens det. De to kan meget allerede, men kan blive endnu bedre.

- Der er ikke nogle begrænsninger for Valgren, som jeg ser det lige nu. Valgren er en type, der kan blive lige, hvad han vil. Han kan selv bestemme, fordi han kan lidt det hele. Han skal bare vælge, hvilken vej han vil gå. Det er op til ham selv. Jeg sætter ingen begrænsninger på ham siger Nicki Sørensen til feltet.dk.

Michael Valgren sluttede 2014 af med en fremragende hjælperindsats for Alberto Contador i Vueltaen, og gjorde en strålende figur ved VM, hvor han sad med langt ind i finalen, men i sidste ende blev sat på den sidste stigning af den senere verdensmester Michal Kwiatkowski.

0 kommentarer
Vis kommentarer