Stortalent i massiv modvind: 'Han væltede mig med vilje'

Sky-rytteren Gianni Moscon, som blev straffet for racisme i juni, er nu under anklage for at have væltet en rytter under et løb som hævn for en kritisk kommentar på Twitter

Sebastien Reichenbach fotograferet under Tour de France 2016. Foto: Claus Bonnerup.
Sebastien Reichenbach fotograferet under Tour de France 2016. Foto: Claus Bonnerup.
Følg Cykling

Da schweizeren Sébastien Reichenbach røg i asfalten under tirsdagens Tre Valli Varesine i Italien og brækkede albuen, skyldtes det hverken sort uheld eller en kørefejl. Han blev derimod med fuldt overlæg væltet omkuld i fuld fart af Sky-rytteren Gianni Moscon.

Det mener i hvert fald Reichenbach og hans FDJ-hold, og det har drevet dem til at indgive klage til den internationale cykleunion UCI og melde Moscon til politiet.

- Det var med vilje. Adskillige ryttere så handlingen og er parate til at vidne til min fordel. Han (Moscon, red.) kastede sig med overlæg ind i mig, siger Reichenbach til avisen Le Nouvelliste.

Årsagen til Moscons påståede handling skulle være, at Reichenbach i april revsede den italienske Sky-rytter på Twitter – dog uden at nævne hans navn - for en episode under Romandiet Rundt, hvor Moscon sværtede en farvet rytterkollega til med racistiske skældsord.

’Jeg er chokeret over atter at høre fjolser i det professionelle felt bruge racistiske fornærmelser. De er en skændsel for vores sport’, skrev Reichenbach.

Sky straffede stortalentet Moscon med seks ugers suspension. Nu mener Reichenbach, at Moscon har taget hævn ved simpelt hen at skubbe ham omkuld.

- Det er et spørgsmål om at tage revanche efter affæren med mit tweet under Romandiet Rundt, siger Reichenbach til La Nouvelliste.

Styrtet fandt sted på en nedkørsel, og skaden kunne derfor let have været langt mere alvorlig end en brækket albue, understreger Reichenbach. Hans skader omfatter også et muligt brud på hoften og kræver operation. Hans sæson er dermed slut, konstaterer han.

Talentet er ubestridt, men noget tyder på, at italieneren Gianni Moscon ikke helt har lært at omgås andre mennesker. Foto: All Over Press.
Talentet er ubestridt, men noget tyder på, at italieneren Gianni Moscon ikke helt har lært at omgås andre mennesker. Foto: All Over Press.
 

Moscon afviser pure, at han skulle have forårsaget styrtet.

- Det har intet med mig at gøre. Vi kørte på en meget ujævn strækning, og Reichenbachs hænder smuttede simpelt hen af styret, siger Moscon ifølge cyclingnews.com til avisen La Gazzetta dello Sport.

- Jeg har aldrig talt med ham i mit liv, understreger Moscon, som også under VM i Norge i september trak overskrifter, idet han blev diskvalificeret for at holde fast i en teambil på en stigning.

Stortalent undskylder racistisk udbrud mod cykel-kollega

Ikke igen! Derfor bliver kontroversielt VM-talent disket

Sky-talent hjem til skideballe efter racistisk tilråb

Enspænder undgik feltet: Smidt ud for at køre i bil på hviledag

Gådefuld belgier er historiens dårligste cykelrytter

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.