Stortalent i massiv modvind: 'Han væltede mig med vilje'

Sky-rytteren Gianni Moscon, som blev straffet for racisme i juni, er nu under anklage for at have væltet en rytter under et løb som hævn for en kritisk kommentar på Twitter

Sebastien Reichenbach fotograferet under Tour de France 2016. Foto: Claus Bonnerup.
Sebastien Reichenbach fotograferet under Tour de France 2016. Foto: Claus Bonnerup.

Da schweizeren Sébastien Reichenbach røg i asfalten under tirsdagens Tre Valli Varesine i Italien og brækkede albuen, skyldtes det hverken sort uheld eller en kørefejl. Han blev derimod med fuldt overlæg væltet omkuld i fuld fart af Sky-rytteren Gianni Moscon.

Det mener i hvert fald Reichenbach og hans FDJ-hold, og det har drevet dem til at indgive klage til den internationale cykleunion UCI og melde Moscon til politiet.

- Det var med vilje. Adskillige ryttere så handlingen og er parate til at vidne til min fordel. Han (Moscon, red.) kastede sig med overlæg ind i mig, siger Reichenbach til avisen Le Nouvelliste.

Årsagen til Moscons påståede handling skulle være, at Reichenbach i april revsede den italienske Sky-rytter på Twitter – dog uden at nævne hans navn - for en episode under Romandiet Rundt, hvor Moscon sværtede en farvet rytterkollega til med racistiske skældsord.

’Jeg er chokeret over atter at høre fjolser i det professionelle felt bruge racistiske fornærmelser. De er en skændsel for vores sport’, skrev Reichenbach.

Sky straffede stortalentet Moscon med seks ugers suspension. Nu mener Reichenbach, at Moscon har taget hævn ved simpelt hen at skubbe ham omkuld.

- Det er et spørgsmål om at tage revanche efter affæren med mit tweet under Romandiet Rundt, siger Reichenbach til La Nouvelliste.

Styrtet fandt sted på en nedkørsel, og skaden kunne derfor let have været langt mere alvorlig end en brækket albue, understreger Reichenbach. Hans skader omfatter også et muligt brud på hoften og kræver operation. Hans sæson er dermed slut, konstaterer han.

Talentet er ubestridt, men noget tyder på, at italieneren Gianni Moscon ikke helt har lært at omgås andre mennesker. Foto: All Over Press.
Talentet er ubestridt, men noget tyder på, at italieneren Gianni Moscon ikke helt har lært at omgås andre mennesker. Foto: All Over Press.
 

Moscon afviser pure, at han skulle have forårsaget styrtet.

- Det har intet med mig at gøre. Vi kørte på en meget ujævn strækning, og Reichenbachs hænder smuttede simpelt hen af styret, siger Moscon ifølge cyclingnews.com til avisen La Gazzetta dello Sport.

- Jeg har aldrig talt med ham i mit liv, understreger Moscon, som også under VM i Norge i september trak overskrifter, idet han blev diskvalificeret for at holde fast i en teambil på en stigning.

Se også: Stortalent undskylder racistisk udbrud mod cykel-kollega

Se også: Ikke igen! Derfor bliver kontroversielt VM-talent disket

Se også: Sky-talent hjem til skideballe efter racistisk tilråb

Urs Zimmermann fører feltet an i Motorola-trøjen i 1991. Foto: All Over Press. Sport og Spil Enspænder undgik feltet: Smidt ud for at køre i bil på hviledag

Georges 'Nemo' Goffin stillede til start fem gange i de tidlige Tour-udgaver og udgik hver eneste gang. Foto: All Over Press. Sport og Spil Gådefuld belgier er historiens dårligste cykelrytter

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen