Strid magtkamp: Tinkov provokerer Riis

Cykeleksperten Kim Plesner ser to mulige løsninger på striden mellem Oleg Tinkov og Bjarne Riis

Oleg Tinkov og Bjarne Riis mens alt endnu var godt (Foto: Claus Bonnerup)
Oleg Tinkov og Bjarne Riis mens alt endnu var godt (Foto: Claus Bonnerup)

Tinkoff-Saxos russiske holdejer Oleg Tinkov var igen i nat ude med riven efter danskerne og Bjarne Riis.

Se også: Nyt vanvid i nat: Nu raser Tinkov på dansk

Cykel-eksperten fra Veloropa, Kim Plesner, mener dog ikke, at man skal lægge for meget i de tweets.

- Det er noget, der foregår mellem ham og laveste fællesnævner af cykelfans. Han har jo altid haft det her med, at danskerne ikke kan forstå, at det er hans cykelhold, siger Plesner til Ekstra Bladet.

Plesner peger til gengæld på, at den generelle konflikt mellem Oleg Tinkov og den suspenderede danske sportsdirektør Bjarne Riis indeholder masser af perspektiver.

Se også: Dansk stjerne: Derfor droppede jeg Tinkoff-Saxo

- Det er en lidt låst situation lige nu. Hvis Tinkov vil fyre Riis, så kan han det nok ikke på grund af jura og økonomi i kontrakten, og Riis kan heller ikke forlade Tinkov, for han står til ansvar for Saxo-Bank og får ingen penge, hvis han smutter, siger Plesner.

- Nogle af de tweets, han kom med i går omkring Riis, det er selvfølgelig for at lægge pres på ham, men de seneste tweets lægger jeg ikke så meget i, siger Plesner.

Se også: Tinkov: Riis-farvel betyder intet

- Men Tinkov stikker jo igen til Bjarne Riis i og med, at han nævner, at han solgte sit hold og i lang tid ikke har boet i Danmark?

- Ja, der er meget på spil. Hvis Riis skal blive på holdet, så er det ham, der skal bede om at komme tilbage, mener Tinkov. Og så vinder han magtkampen. Ellers vil han bare have Riis til at hoppe ud af holdet, fordi han ikke tilfører værdi, siger Plesner.

- Tinkov tænker nok, at hvis han bare provokerer tilstrækkeligt, så går Riis nok selv, og så slipper han for at betale så meget, siger Plesner.

Udover det økonomiske, så er der også andre ting, der taler imod, at Riis skulle finde på at smutte selv.

- Saxo-Banks sponsorat bliver ekstremt meget mindre værd, hvis Riis smutter nu, og Saxo-Bank har altid bakket Riis op i svære situationer, så de forventer nok, at han bakker op om dem i en situation, der er svær for dem, siger Plesner.

Oleg Tinkov er en mystisk mand (Foto: Claus Bonnerup)
Oleg Tinkov er en mystisk mand (Foto: Claus Bonnerup)
 

Saxo-Bank-direktør Lars Seier vil mægle mellem Tinkov og Riis ved Flandern Rundt. Spørgsmålet er, om det efterhånden overhovedet er realistisk, at de to parter bliver enige om igen at samarbejde.

- De har været ude i værre konflikter før. Riis smed jo Tinkov ud, da han var sponsor, men så kom han tilbage og købte holdet, selvom man sagde, at det aldrig kom til at ske, siger Plesner.

- En ting er, hvad de går og siger. En anden ting er business. Hvis Riis står til at miste løn for halvandet år med en million euro i årsløn, så skal han nok lige tænke over, om han er klar til at miste det, siger Plesner.

Se også: Mentor og forbillede: Derfor er Riis rytternes mand

- Han fik jo også et stort beløb for at sælge holdet, og hvor mange af de penge er kommet ind foreløbig? Hvis han har fået 45 millioner kroner, så kan det være, at nogle af pengene har været betinget af, at han blev i x-antal måneder, og så er det jo ikke smart at skrive, siger Plesner.

- På den anden side så er der noget med, at Contador er bundet op på Riis, så hvis Tinkov smider Riis ud, så risikerer de også at smide Contador ud, og så har de ikke nogen stjerne, siger Plesner.

Cykel-eksperten peger på, at Riis i princippet godt kan være suspenderet i halvandet år, for så til sidst at hæve pengene.

- Men jeg formoder ikke, at det er Tinkovs taktik. Godt nok er han psykopat og bindegal, men han er ikke dum. Han lægger pres på, og så kan det godt være, at han tænker, at det holder Riis ikke til i længden, siger Plesner.

Se også: Saxo Bank-direktør respekterer Riis-suspendering

Tinkov og Riis hygger sig i VIP-teltet. Det var i sommer i Frankrig (Foto: Claus Bonnerup)
Tinkov og Riis hygger sig i VIP-teltet. Det var i sommer i Frankrig (Foto: Claus Bonnerup)
 

Tinkovs tweets kan godt få folk til at undervurdere ham, men det skal man ikke gøre.

- Det er ikke nogen helt tosset taktik at lægge pres på Riis for at få ham til at smutte og dermed vinde magtkampen og komme af med de økonomiske forpligtelser, siger Plesner.

- Hans pres på Riis kan betyde, at Riis siger 'ok, så lad os indgå forlig', og så får han 20 millioner og ikke 40 millioner, siger Plesner.

Saxo-Bank-direktør Lars Seier har planlagt at mægle mellem Tinkov og Riis i forbindelse med Flandern Rundt næste weekend. Spørgsmålet er, om der allerede nu er kommunikation mellem parterne.

- Jeg tvivler på, at Tinkov og Riis taler sammen direkte. Der er minimum kommunikation gennem Lars Seier. Han kunne sagtens være mellemmand og sidde og forhandle med Tinkovs advokat Stefano Feltrin, siger Plesner.

Se også: Vodkaklovnen vrøvler igen: Jeg vil være zar af Danmark

Han ser to mulige episoder.

- Enten bliver det et forlig, hvor Riis går på kompromis og giver noget fra sig, men ikke det hele, siger Plesner.

- Men lige nu tror jeg mest på, at Riis bliver på holdet. Mit indtryk er, at så mange ting hænger sammen med hinanden, at det er for besværligt at afbryde samarbejdet midt i sæsonen, siger Plesner.

- Der er både Contador, Saxo-Bank og alle mulige medarbejdere, der ønsker at Riis skal blive, og så kan det nok bedst svare sig i hvert fald at blive sammen sæsonen ud, ellers bliver det for kompliceret et brud, siger Plesner.

Skulle det ende med et definitivt brud mellem Bjarne Riis og Oleg Tinkov, så ser Plesner Saxo-Bank som den store taber.

Få hele historien om Tinkovs tweets fra i nat her.

Her er Tinkovs tweets fra i nat:

28 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere