Annonce:
Annonce:

Styrtede mest uheldigt: Derfor døde cykeltalent

Den belgiske cykelrytter Bjorg Lambrecht døde som følge af leverskade efter styrt, oplyser Lotto Soudal

Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Den belgiske cykelrytter Bjorg Lambrecht mistede livet som følge af en leverskade efter sit styrt i cykelløbet Polen Rundt.

Det meddelte Lambrechts hold Lotto Soudal onsdag på sin hjemmeside.

- Bjorg døde af en stor flænge i leveren, som forårsagede en massiv indre blødning. Som konsekvens fik Bjorg hjertestop.

- Bjorg styrtede på den mest uheldige måde. Med sådan en indre blødning kræver det et mirakel, og det mirakel skete ikke. Stedet og tidspunktet havde ingen indflydelse på konsekvenserne.

- Selv hvis sådan en kvæstelse var sket på et hospital, ville risikoen for et dårligt udkomme være til stede, udtaler holdlæge Maarten Meirhaeghe til cykelholdets hjemmeside.

22-årige Bjorg Lambrecht fra Belgien døde som følge af et styrt mandag i det polske etapeløb, der blev kørt på glatte veje efter regnvejr. I høj fart mistede det unge cykeltalent kontrollen med cyklen og ramte ind i nogle betonrør i vejkanten.

Han blev transporteret til et hospital i byen Rybnik, hvor lægerne ikke kunne redde hans liv, og han døde på operationsbordet.

Tirsdag blev Bjorg Lambrecht mindet på 4. etape i løbet, og hans tidligere holdkammerater fra Lotto Soudal fik foræret sejren på etapen, hvilket arrangørerne havde besluttet.

Bjorg Lambrecht var i gang med sin anden sæson som professionel, og han var betragtet som et af Belgiens største talenter.

Cykelverdenen græder: Dansker helt tæt på dødsstyrt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: