Annonce:
Annonce:

Succes: Contador kopierede 17 år gammel bedrift

Søndagens sidste etape blev vundet af Iljo Keisse, men Alberto Contador slutter øverst i Giro d'Italia

Contador kan juble over sin anden Giro-sejr (tre, hvis man medregner den, han blev frataget, da han blev dømt for Clenbuterol-indtag) (Foto: AP)
Contador kan juble over sin anden Giro-sejr (tre, hvis man medregner den, han blev frataget, da han blev dømt for Clenbuterol-indtag) (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

Iljo Keisse (Etixx-Quick-Step) kom først over løbets sidste målstreg, men det er Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), der kan juble højest efter søndagens 21.- og sidste etape af Giro d'Italia.

Den spanske superstjerne har dermed klaret første halvdel af sæsonens voldsomt ambitiøse mål om at vinde først Giroen og dernæst Tour de France, der begynder om knap fem uger.

Contador viste godt nok svaghedstegn i bjergene på næstsidste etape lørdag, men i den sidste ende fik det ingen indflydelse, fordi hans forspring til de nærmeste forfølgere var så stort, at han sluttede mere end to minutter foran Fabio Aru (Astana) på andenpladsen.

Med sejren i årets Giro kopierede Contador samtidig også Marco Pantanis bedrift fra 1998. 'Den lille pirat' vandt nemlig to Grand Tours i træk, da han vandt Giro og Tour de France samme år.

Annonce:

Ikke siden dengang har en rytter vundet to Grand Tours i træk, indtil i dag hvor Contador trådte i Pantanis fodspor, efter han vandt Vuelta a Espana sidste år.

Paradekørsel
En triumf også for Tinkoff-Saxos danske arbejdsmand Christopher Juul-Jensen, der med Contadors sejr fik belønning for tre ugers hårdt slid for at beskytte holdkaptajnen mod vejr, vind og modstandernes angreb.

Som vanligt blev den sidste etape i lang tid præget af afslappet paradekørsel ind til Milano, hvorefter løbet blev "givet frit", og en række ryttere forsøgte sig med udbrud.

Det mest hårdnakkede stod Luke Durbridge (Orica-Greenedge) og Iljo Keisse for.

De to kørte ind på de sidste fem kilometer med et forspring på lidt over et halvt minut, og da rytterne forrest i det jagtende hovedfelt ikke kunne finde ud af at arbejde sammen, fik de lov at afgøre tingene i en sprintduel.

Her var Keisse hurtigst, og kort efter kom de gulblusede Tinkoff-Saxo-ryttere trillende i mål med armene i vejret i jubel over den samlede sejr.

Annonce:

I førertrøjen 15 etaper
Contador viste sin store styrke ved at køre i den lyserøde førertrøje på 15 etaper, og nu skal spanieren altså forsøge at fastholde topformen i mere end en måned frem mod Tour-starten i Holland den 4. juli.

De to Astana-ryttere Fabio Aru og Mikel Landa gør Contador selskab på sejrspodiet som henholdsvis nummer to og tre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: