Succes på landevejen men: Riis' cykelhold får millionsmæk

Selskabet bag Bjarne Riis' nye cykelhold har tabt ti millioner kroner på et år

Bjarne Riis og Lars Seier har tabt ti millioner kroner på deres cykelhold i det seneste regnskabsår. Foto: Tariq Mikkel Khan
Bjarne Riis og Lars Seier har tabt ti millioner kroner på deres cykelhold i det seneste regnskabsår. Foto: Tariq Mikkel Khan

Sportsligt set går det pænt for Bjarne Riis og Lars Seier Christensens cykelhold, Team Virtu.

På herresiden er holdet det bedste blandt de danske kontinentalhold, og specielt Alexander Kamps sejr på 5. etape i Tour of Norway holdt international klasse.

På kvindesiden klarer holdet sig hæderligt med Christina Siggaards sejr i Omloop Het Nieuwsblad som sæsonens med afstand største bedrift.

Økonomisk er det en anden sag.

Nor Pro Cycling ApS, som er selskabet bag cykelholdet, får millionsmæk i selskabets netop offentliggjorte regnskab.

Ørnen fra Herning og Saxo Bank-stifteren købte sig ind i selskabet i 2016, men allerede nu er de blevet tvunget til kaste ny kapital i projektet.

Regnskabet afslører således, at underskuddet i 2017 beløb sig til ti millioner kroner mod et spinkelt overskud på 67.996 kroner året før.

Alligevel ser ejerne positivt på fremtiden, lader de forstå i regnskabet:

'Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende,' skriver de i ledelsesberetningen.

Nor Pro Cycling er primært ejet af makkerparret gennem selskabet Virtu Cycling Group, mens den tidligere eneejer Michael Sand har en lille andel af selskabet.

Det er dog Bjarne Riis og Lars Seier, som er pengemændene, og regnskabet afslører, at de to har stukket selskabet en kapitalindsprøjtning på 15 millioner kroner. Dermed kan egenkapitalen snige sig op på 4,8 millioner kroner trods tabet.

Om fremtiden skriver ejerne:

'Selskabets moderselskab, Virtu Cycling Group A/S, har erklæret at ville understøtte selskabet finansielt frem til næste års ordinære generalforsamling.'

'Der forventes en positiv udvikling i selskabets aktiviteter i de kommende år. Selskabet forventer at virksomhedskapitalen reetableres via indtjeningen de kommende år.'

Bjarne Riis, der også er bestyrelsesformand i selskabet, har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelse.

Se også: Kyllingen om Riis: Ingen skal savne ham - hans rolle er udspillet

Se også: Cykelboss går i kødet på Bjarne Riis

42 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere