Super-Sagan chokerer i vinderinterview

Peter Sagan havde ikke meget lyst til at tale om sin sejr - han ville meget hellere tale om flygtningekrisen, da han gav sit vinderinterview efter VM'et var io hus

Peter Sagan kunne næsten ikke tro, at han havde vundet verdensmesterskabet (Foto: AP)
Peter Sagan kunne næsten ikke tro, at han havde vundet verdensmesterskabet (Foto: AP)

Den flyvende slovak Peter Sagan susede sig søndag aften til sit første verdensmesterskab som professionel i Richmond, USA. Han satte resten af konkurrenterne til vægs, da han angreb op ad det sidste brostensstykke.

Samtidigt lukkede han munden på de kritikere, der mener, at han ikke er i stand til at vinde de lange, hårde endagsløb.

Derfor måtte man næsten formode, at han ville sole sig i sin egen succes, da han gav sit første interview kort efter, at han var kommet over stregen.

SUPER-SAGAN: Formidabelt angreb og ny verdensmester

Men tv-seerne og intervieweren blev klogere. Peter Sagan havde nemlig sin helt egen dagsorden, da han holdt en politisk brandtale, der vakte stor forundring hos intervieweren.

- Jeg er motiveret af verden. Der er mange problemer i Europa, og jeg mener, at verdens befolkning må skabe forandring, sagde Peter Sagan på sit gebrokne engelsk i det overraskende og nogle vil sige chokerende interview.

- Det er en meget vanskelig situation, og jeg håber på forandring. Jeg håber, at vi cykelryttere kan være med til at motivere folk til den ændring, sagde Sagan med tydelig henvisning til de mange ulykkelige skæbner, som i disse uger søger lykken i Europa.

Tinkoff-boss ligeglad med Riis' kritik

I baggrunden hørtes jubelråb fra tilskuere, mens Sagan af intervieweren blev trukket ud af sin rolle som statsmand for bare at være ny verdensmester. Var angrebet på brostensstigningen på 23. gade planlagt?

- Mener du i dette løb? Jeg synes, det var en meget mærkeligt løb. Jeg ventede og ventede, og jeg havde min bror, Juraj, og mig gode ven Michal Kolar (holdkammerater på det slovakiske hold, red.) til at tage vare på mig, sagde Sagan.

- På de sidste to omgange var jeg nær det røde felt, men jeg holdt den gående og ventede på den sidste brostensstigning, hvor jeg bare gav den fuld gas

- Jeg angreb kun én gang, og jeg synes, det var det rigtige angreb. Jeg vidste, at hvis jeg blev hentet, ville jeg være meget træt til spurten. Men det var det rigtige angreb.

- Jeg har set mange kommentarer om, at jeg ikke er god nok i de meget lange løb, men nu har jeg regnbuetrøjen, og jeg har den hele næste år, sagde Peter Sagan, som er en yderst populær verdensmester.