Super-sprinter i kæmpe krise: Opsiger kontrakten

Marcel Kittel opsiger overraskende kontrakten hos Katusha før tid

Marcel Kittel er færdig hos Katuscha. Foto: AP
Marcel Kittel er færdig hos Katuscha. Foto: AP

En af verdens mest vindende ryttere gennem tiderne, den tyske supersprinter Marcel Kittel, har valgt at afbryde samarbejdet med sit nuværende hold.

Tyskeren melder således, at han stopper på Katusha.

- På min anmodning har Team Katusha-Alpecin og jeg besluttet os for en tidlig afbrydelse af min nuværende kontrakt, lyder det på Kittels hjemmeside.

- Det har været en lang beslutningsproces for mig, hvor jeg har overvejet, hvor jeg vil hen som person og atlet, og hvad der er vigtigt for mig.

- I de seneste to måneder har jeg haft følelsen af at være udmattet, og i øjeblikket er jeg ikke i stand til at træne og køre på højeste niveau, siger Kittel.

- Derfor har jeg besluttet at tage en pause og få tid for mig selv, hvor jeg tænker over mine mål og laver en plan for min fremtid.

- Jeg vil gerne takke holdet for det seneste halvandet år og deres støtte. Specielt vil jeg takke folkene omkring holdet

- Fra mit hjerte kan jeg sige, at de er de bedste og mest hårdtarbejdende folk, jeg nogensinde har set. Jeg er ked af, at jeg ikke kunne belønne jeres passion med flere sejre, siger Kittel.

Kittel takker også sponsorerne.

- Jeg har taget beslutningen ud fra min erfaringer med, at ændringer fører dig til nye veje og muligheder.

- På trods af alle usikkerhederne er jeg sikker på, at jeg vil finde nye chancer og udfordringer.

- Jeg vil gerne køre løb igen i fremtiden, og jeg skal arbejde på en plan, så jeg kan nå dette mål. Det er den største udfordring i min karriere, og jeg accepterer det, siger Kittel.

Kittel vandt blandt andet fem etaper i Tour de France i 2017, men har ikke været helt godt kørende efter skiftet fra Etixx-Quick Step før 2018-sæsonen.

Samlet har tyskeren 14 etapesejre i Tour de France med den første i 2013 for Skil-Shimano-holdet, og det er også blevet til fire triumfer i Giro d'Italia samt en enkelt i Vuelta a Espana.

Eneste sejre siden skiftet til Katusha er to etapesejre i Tirreno-Adriatico og en enkelt sejr i Rund om Köln i 2018, mens det i år kun er blevet til sejr i Trofeo Palma.

Meget usædvanlige resultater for sprinteren, der er vandt til at et vinde tocifret antal sejre årligt.

Dylan Groenewegen ligner ikke en, der er helt komfortabel ved situationen bag sin norske hjælperytter Amund Grøndahl Jansen. Torsdag røg supersprinteren for tidsgrænsen, og hans sportsdirektør vil have reglerne ændret. Foto: All Over Press Tour de france 2018 - 20. jul. 2018 - kl. 20:31 Stormede ind til Tour-ledelsen: - Jeg er virkelig rasende over det

Se også: Skrækskade til cykel-profil - mejet ned af bil


  Se også: Valgren afslører hemmeligheden bag stort skifte

 

20-årige Cameron Vandenbroucke har kun cyklet på eliteniveau i under et år, men allerede nu debuterer hun på kvindernes World Tour. Foto: Ernst van Norde. Sport og Spil 'Jeg vil ære min fars minde'  Under Tour de France i 2005 havde Michael Rasmussen bloddopet sig selv. Det krævede et minumum af investering og teknisk snilde at udføre. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Kyllingens rystende indblik: Så nemt bloddopede jeg mig

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere