Superstjerne opereret efter overfald af fyldebøtter

Den tidligere verdensmester Philippe Gilbert måtte opereres i en brækket finger, efter at han på en træningstur blev overfaldet af to fulde mænd

Philippe Gilbert kan være sat lidt tilbage i Ardenner-klassikerne, efter at han fredag måtte opereres efter at være blevet overfaldet af to fulde mænd. (Foto: Zumapress)
Philippe Gilbert kan være sat lidt tilbage i Ardenner-klassikerne, efter at han fredag måtte opereres efter at være blevet overfaldet af to fulde mænd. (Foto: Zumapress)

Næste weekend begynder anden halvdel af forårsklassikerne med Ardenner-løbene, og cykelryttere med angrebspunch i benene er så små ved at pudse bakkeformen af.

Det gælder også belgiske Philippe Gilbert, den tidligere verdensmester og syv gange vinder af de fire mest berømte af løbene, Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Brabantse Pijl.

Han indtager altid en hovedrolle i Ardenner-terrænet, og fredag var han med sin gode ven og holdkammerat Loïc Vliegen ude at træne i terrænet, da to berusede mænd i bil pludselig stoppede og antastede de to BMC-ryttere.

Det kom til tumult, hvor Gilbert brækkede langefingeren på venstre hånd så uheldigt, at han efterfølgende måtte fragtes til et hospital og blive opereret.

- Philippe blev kørt til et hospital og fik opereret fem søm ind, der kan stabilisere tre små brud i langefingeren. Ud over det har han det godt, men han er nødt til at tage en dag eller to fra fra cyklen, siger BMC's holdlæge Max Testa i en pressemedddelse.

Breschel er syg og stiller ikke til start i det traditionsrige brostensløb. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Syg Matti Breschel melder afbud til Paris-Roubaix

Her bekræfter også Philippe Gilbert, at han har det godt - men at episoden har rystet ham.

- Jeg har det faktisk helt okay. Mere end andet er jeg chokeret over, at det er sket, for det er ikke lige det, man forventer, når man tager ud på en træningstur, siger Philippe Gilbert.

Han starter Ardenner-kampagnen allerede onsdag når

Hvorvidt operationen og bruddene kommer til at spille en rolle i forhold til Gilberts chancer i løbene - i første omgang onsdagens Brabantse Pijl er endnu uvist.

- Efter weekenden har vi et bedre overblik over de påvirkninger, dette her vil have på hans Ardenner-klassikere. Men som det ser ud nu, burde han være klar til at køre, siger holdlæge Max Testa.

Sådan skal en etape fejres! Diego Rosa bærer sin cykel over målstregen i ren ekstase. (Polfoto) Cykling Cool italiener vinder kongeetape foran Contador

33-årige Philippe Gilbert vandt senest en Ardenner-klassiker i 2014, da det blev til sejr i netop Brabantse Pijl samt Amstel Gold Race.

8 kommentarer
Vis kommentarer