Annonce:
Annonce:

Superstjernen skred: Nu får han voldsom millionstraf

Wout Van Aert skal betale lige i underkanten af fem millioner kroner tilbage til sin tidligere sportsdirektør

Wout Van Aert er en af cykelsportens største stjerner. Foto: Fabio Ferrari/Ritzau Scanpix
Wout Van Aert er en af cykelsportens største stjerner. Foto: Fabio Ferrari/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Den belgiske cykelstjerne Wout van Aert skal betale 662.000 euro - svarende til lige i underkanten af fem millioner kroner - tilbage til sin tidligere sportsdirektør Nick Nuyens.

Tilbage i efteråret 2018 afbrød Van Aert kontrakten med sin tidligere arbejdsgiver Nuyens og cykelholdet Verandas Willems-Crelan før, fordi han ville skifte til storholdet Jumbi-Visma, og det er derfor, at han nu skal betale den store sum penge tilbage.

Det skriver det belgiske medie Sporza.

Nick Nuyens, den tidligere Saxo Bank-rytter, der blandt andet vandt Flandern Rundt, krævede i første omgang omkring otte millioner kroner fra Van Aert samt en kompensation for tabte sponsorater efter kontaktbruddet.

Appellerede første dom
Nick Nuyens, der kørte for Saxo Bank i 2011 og 2012, fik først afvist sagen ved retten i Mechelen i 2019 på baggrund af et vidneudsagn fra Van Aerts nuværende sportsdirektør i Jumbo-Visma, Niels Albert.

Annonce:

En uretfærdig dom, mente Nuyens' advokat. Derfor appellerede de med et øget krav på erstatning på ni millioner og har nu fået medhold ved arbejdsretten i Antwerp.

Det blev godt nok ikke det fulde erstatningskrav, Van Aert skulle betale, men udover de omkring fem millioner kroner skal stjernen også betale sagsomkostningerne.

Wout Van Aerts advokat, Walter Van Steenbrugge, fortæller ifølge Sporza, at det ikke er det sidste punktum i sagen, og at de højst sandsynligt vil appellere dommen til en højere retsinstans.

Kort efter bruddet med Verandas Willems-Crelan skiftede Wout Van Aert til storholdet Jumbo-Visma, hvor han siden har vundet 14 sejre og betragtes som en af cykelsportens allerstørste stjerner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: