Supertalent smadrer konkurrenterne i Californien

Amerikaneren Tejay van Garderen var ikke i stand til at forsvare sin samlede føring i Tour of California

Egan Bernal har været den store oplevelse i Tour of California. Foto: Mark J. Terrill/AP/Ritzau Scanpix
Egan Bernal har været den store oplevelse i Tour of California. Foto: Mark J. Terrill/AP/Ritzau Scanpix

Det ligner en samlet sejr til colombianeren Egan Bernal i Tour of California, efter at Sky-rytteren knuste alle konkurrenter på den næstsidste etape.

Natten til lørdag dansk tid vandt Bernal på flot vis 6. etape, som var kuperet, og han overtog den samlede føring i World Tour-løbet.

Bernal slog til på den sidste stigning med god hjælp fra holdkammeraten Tao Geoghegan Hart. Han forsøgte efter ti kilometer, og med fem kilometer tilbage slap han fri af rivalerne.

Briten Adam Yates (Mitchelton) var tættest på at nå op til Bernal og endte på andenpladsen 1 minut og 28 sekunder efter.

- Jeg angreb på den sidste bakke, men efterfølgende var der stadig ti kilometer tilbage at cykle. Jeg tænkte bare på at køre videre og gøre mit bedste.

- Holdet gjorde et godt stykke arbejde. Det arbejdede stenhårdt, for at jeg skulle lykkes, så jeg er meget stolt af gutterne, siger Bernal til holdets hjemmeside.

Amerikaneren Tejay van Garderen (BMC), som har haft førertrøjen de seneste to dage, kunne heller ikke følge med og mistede sit forspring på 23 sekunder.

I den samlede stilling er Bernal 1 minut og 25 sekunder foran van Garderen, som blev syver på etapen og er nummer to i samlede regnskab.

7. og sidste etape er flad og ventes at blive afgjort i en massespurt.

Fernando Gaviria kunne for anden gang i dette års Tour of California lade sig hylde som etapevinder, da han vandt for næsen af Caleb Ewan og Peter Sagan. Foto: AP Cykling Colombianer sprinter igen fra alt og alle i Californien

Foto: Claus Bonnerup/POLFOTO Cykling Suspenderet! Dansk sportsdirektør straffes efter vanvidskørsel

Chris Froome angreb fire km. fra toppen og kørte solo til mål. Foto: Luca Bettini/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Froome rejser sig på modbydeligt bjerg

Pawel Bernas. Foto: All Over Press Cykling Feltet ramt af styrt, så reagerer cykelrytteren dumt

0 kommentarer
Vis kommentarer