Suveræne Contador sætter Froome til vægs

Alberto Contador var suveræn på afslutningen af 3. etape og ligner en samlet vinder af Ruta del Sol

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) viser god form i sæsonens første etapeløb for hans vedkommende.

Spanieren satte konkurrenterne til vægs på 3. etape af Ruta del Sol, der sluttede med en hård stigning.

Contador sejrede på de 157 kilometer fra Motril til Alto de Hazallanas foran briten Chris Froome (Team Sky) på andenpladsen.

Netop de to ventes at skulle slås om sejren i Tour de France i juli. Mødet i Ruta del Sol er sæsonens første duel mellem dem.

Rafal Majka er flyvende (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis-profil: Det er skræmmende, så god jeg er

På det afsluttende bjergpas kørte Contador fra konkurrenterne og skabte et forspring på mere end 30 sekunder.

– For mig har det været gode år med forskellige oplevelser og øjeblikke. Jeg har altid haft det godt med Bjarne. Lige fra første gang vi snakkede. Vi har stor tillid til hinanden. Jeg stoler på ham, og han stoler på mig, og det er vigtigt. Sport og Spil Contador: Sådan er det at køre for Bjarne

Froome satte en jagt ind på Contador og mindskede noget af afstanden, men Contador vandt duellen mellem de to med 19 sekunder. Det var sæsonens første etapesejr for Tinkoff-Saxo.

Lance Armstrong kæmper for at forbedre sit plettede omdømme, men det hjælper ham ikke, at han kører galt og stikker af fra ulykkesstedet. (Foto: AP). Cykling Armstrong køber sig fri af pinlig sag

I den korte enkeltstart onsdag var Contador otte sekunder bedre end Froome, og han øger dermed også sin føring i den samlede stilling, så den nu lyder på 27 sekunder.

Også lørdagens etape slutter med en stigning. Løbet slutter på søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer