Svensk cykelløb ramt af dødsfald

En ældre mand døde søndag under det svenske løb Cykelvasan

En mand fra Sydsverige omkom søndag i forbindelse med et motionsløb. (Arkivfoto: Polfoto)
En mand fra Sydsverige omkom søndag i forbindelse med et motionsløb. (Arkivfoto: Polfoto)

Det svenske cykelløb Cykelvasan blev søndag ramt af tragedie, da en mand sidst i 60'erne mand faldt af cyklen og senere døde af et hjertetilfælde. Det skriver løbets arrangører på deres hjemmeside.

Manden kollapsede omkring halvvejs i det 94 kilometer lange løb fra Sälen til Mora, ved kontrolposten Oxberg cirka 300 kilometer nordvest for Stockholm, tæt ved den norske grænse.

- Vasaloppets eget sundhedspersonale var hurtigt på stedet og påbegyndte straks hjertemassage. Ambulancen kørte siden manden til Mora Sygehus, hvor han døde, siger løbsarrangør Ulf Hållmarker.

Til Aftonbladet siger Hållmarker, at manden ikke tidligere har haft hjerteproblemer, og at hverken arrangørerne eller manden selv altså kunne vide, at der var en risiko i forbindelse med det anstrengende løb.

- Vi informerer alle, som tilmelder sig, om at de skal drøfte deltagelsen med lægen, hvis de tidligere har haft problemer eller tager medicin for hjerteproblemer. Men manden har som sagt ikke tidligere haft symptomer, og da er det naturligvis svært at forebygge et så akut hjertestop, siger Hållmarker.

Årets udgave af Cykelvasan havde omkring 12.000 deltagere. Løbet er en udløber af verdens største skiløb, Vasaloppet, som hvert år har op mod 40.000 deltagere fordelt på syv forskellige løb.

Ifølge løbets hjemmeside er 18 personer omkommet af hjertestop i forbindelse med skiløbet, og yderligere syv er blevet reddet, siden det første løb blev afviklet i 1922. Det er første gang, en person omkommer under Cykelvasan.

11 kommentarer
Vis kommentarer