Annonce:
Annonce:

Svinet til: - Det er synd

Landstræner for Danmarks kvindelandshold i landevejscykling Tayeb Braikia tager Cecilie Uttrup Ludwig i forsvar, efter at hun i en podcast er blevet kritiseret heftigt

Cykelrytteren Cecilie Uttrup bor og træner til daglig i den catalanske by Girona. Foto: Gregers Tycho
Cykelrytteren Cecilie Uttrup bor og træner til daglig i den catalanske by Girona. Foto: Gregers Tycho
Annonce:
Følg Cykling

- Folk synes, hun er fantastisk i medierne, men blandt rytterne ... Der er ingen, der kan lide hende.

Trek-Segafredo-rytteren Ellen van Dijk og den tidligere hollandske cykelrytter Roxanne Knetemann har i en spritny podcast langet hårdt ud efter Cecilie Uttrup Ludwig.

Nu kommer landstræner Tayeb Braikia den danske stjerne til undsætning.

Han er ikke bekendt med podcasten eller de ord, Ellen van Dijk og Roxanne Knetemann er citeret for at bruge om Uttrup, før Ekstra Bladet fortæller ham om indholdet.

Men landstræneren understreger, at han kommer godt ud af det med den forsvarende danske mester i landevejsløb.

- Som udgangspunkt har jeg ikke nogen kommentarer til, hvad andre ryttere siger om Cecilie. De er konkurrenter og ikke kollegaer på et hold.

Annonce:

- Der findes mange ryttere i et felt, som ikke kan lide hinanden af den ene eller den anden årsag. Jeg kan bare slå fast, at jeg har et rigtig godt forhold til Cecilie som hendes landstræner.

- Det er ret hårde ord, de to ryttere sender efter hende?

- Jeg færdes ikke som sådan i ryttermiljøet, når der køres World Tour-løb, så jeg kan ikke rigtig udtale mig om, hvordan oplevelsen af Cecilie er.

- Men det er da synd, at man går efter en rytter på den måde. Især hvis hun ikke selv har haft mulighed for at forsvare sig i sammenhængen.

Artiklen fortsætter under billederne ...

Cecilie Uttrup Ludwig inden starten på første etape af kvindernes Tour de France i 2022. Foto: Michel Euler/Ritzau Scanpix
Cecilie Uttrup Ludwig inden starten på første etape af kvindernes Tour de France i 2022. Foto: Michel Euler/Ritzau Scanpix

Landstræner Tayeb Braikia. Foto: DCU
Landstræner Tayeb Braikia. Foto: DCU
 

Sin helt egen i medierne
Cecilie Uttrup Ludwig er med tiden blevet et særdeles kendt ansigt i de danske medier.

Sidste år blev hun kåret som årets kvindelige cykelrytter af Danmarks Cykle Union (DCU) efter en sæson, hvor hun kunne se tilbage på fornemme præstationer. Herunder titlen som dansk mester i landevejscykling og en etapesejr i kvindernes Tour de France for sit hold FDJ-Suez.

Annonce:

Positivitet, følelser og entusiasme tager hun også med sig, når hun stiller sig op foran kameraerne for at give interviews, men Ellen van Dijk og Roxanne Knetemann synes mest af alt, hun er irriterende på landevejene.

- Hun skal altid råbe og skrige. Jeg var god til det selv, men med hende er der bare altid så meget ballade omkring det, siger Roxanne Knetemann i podcasten.

Seriøs og målrettet
Sådan har Tayeb Braikia det ikke.

- Kan du genkende det billede, de tegner af hendes måde at være på?

- Jeg oplever Cecilie som en sprudlende, følelsesladet rytter i interviewene, men også som en seriøs og målrettet rytter, når hun er på cyklen i løbene. På den måde er hun todelt, men det synes jeg bare er godt, fordi hun giver meget af sig selv til offentligheden.

- Jeg vil ikke rode mig ud i for meget, når jeg ikke kender til podcasten, og jeg ikke har det billede af hende, der opstilles. Men jeg er spændt på, hvor det ender. Hvis man havner i sådan en udsendelse, kan jeg da forestille mig, at det er hårdt som rytter. Så jeg håber i hvert fald, at hun tackler det godt.

Ekstra Bladet forsøger fortsat at få en kommentar fra Cecilie Uttrup Ludwig.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med Morten Bennekou, der er eiltechef i DCU. Han har ingen kommentarer til podcasten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: