Sydafrikaner sprinter sig til sejr i Dauphiné

Daryl Impey var hurtigst på mandagens etape i Criterium du Dauphiné, hvor Michael Valgren var med fremme.

Daryl Impey afviste konkurrenterne. Foto: Claus Bonnerup
Daryl Impey afviste konkurrenterne. Foto: Claus Bonnerup

Flere store navne spillede ud på afslutningen af 1. etape i etapeløbet Criterium du Dauphiné, hvor sydafrikaneren Daryl Impey (Mitchelton-Scott) var hurtigst i spurten.

De bedste sprintere blev sat på en lille stigning kort inden afslutningen, og så var det folk som Impey, Julian Alaphilippe (Quick-Step) og Michal Kwiatkowski (Sky) i førertrøjen, der skulle spurte om sejren.

Den polske Sky-rytter holdt fast i førertrøjen, som han snuppede på søndagens indledende prolog.

Løbets eneste danske islæt, Michael Valgren (Astana), sad med helt fremme mod afslutningen og førte feltet ind til spurten, hvor han imidlertid ikke kunne være med.

Nicolas Edet (Cofidis), Brice Feillu (Fortuneo) og Lawson Craddock (Education First) fik lov at slippe væk tidligt på mandagens etape, hvorefter feltet primært anført af Sky kontrollerede forspringet.

Det nåede aldrig op på mere end seks minutter på etapen med hele syv kategoriserede stigninger - dog var den første i kategori-2 den eneste reelt udfordrende prøvelse.

Med fire kilometer fra toppen af den sidste kategori-4-stigning til mål var der mulighed for, at det kunne ende i en massespurt.

Derfor satte sprinterholdene sig også frem relativt tidligt på den forholdsvis udramatiske etape. Uden besvær blev der barberet af udbrydernes forspring hurtigt.

11 kilometer fra mål var udbryderne trukket ind, og på den sidste stigning forsøgte flere store navne at rykke sig fri, men sprinterne kunne ikke sidde med.

Alaphilippe, Kwiatkowski og Geraint Thomas (Sky) forsøgte sig, men ingen kom væk, og på stregen var Daryl Impey helt suveræn og vandt med flere cykellængder ned til Alaphilippe på andenpladsen.

Se også: Bryder løfte: Froome kører Tour de France uden afgørelse

Se også: Fuglsang om sin forbudte kærlighed: ‘Det er jo direkte pinligt’

Se også: Fuglsang afslører sin million-løn: Brugte formue på privat træner

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere