Syg podiekandidat udgik med infektion i luftvejene

Tejay van Garderen har været svækket af sygdom i nogle dage og måtte derfor opgive at gennemføre 17. etape

Her forlader van Garderen årets Tour de France (Foto: AP)
Her forlader van Garderen årets Tour de France (Foto: AP)

Tejay van Garderen har kæmpet med sygdom i nogle dage, og det er årsagen til, at han onsdag var nødt til at udgå af Tour de France på 17. etape.

BMC-kaptajnen lå ellers nummer tre i klassementet, men allerede fra etapens start var han drænet for kræfter, siger holdets læge, Max Testa.

- Man kunne allerede fra start se, at han ikke havde det godt. Han havde hovedpine og kunne ikke generere nogen kraft overhovedet.

- Han har haft en infektion i luftvejene siden 13. etape, og han var i stand til at håndtere det i nogle dage. Vi håbede, at hviledagen ville bringe ham gennem det værste, men det var altså ikke tilfældet, lyder det fra Testa.

Cykling Kæmpe Tour-nedtur: Podiebejler forlader løbet

Han mener, at resterne af sygdommen kombineret med udmattelse efter at have slæbt sig igennem de seneste dage til sidst blev for meget for det store amerikanske Tour-håb.

Van Garderens exit kommer som en stor overraskelse for BMC-holdet, der håbede, at han var klar til at forsvare sin tredjeplads efter en velkommen hviledag tirsdag.

- I morges følte han sig okay - han var ikke på 100 procent, men heller ikke værre end tidligere dage. Helt ærligt havde jeg ikke set det komme, siger Max Testa.

Cykling Sort dag: Uheld kostede dyrt for Contador

Van Garderen selv ville ikke sige noget til pressen, da han ankom til holdbussen med et håndklæde over hovedet.

- Lige nu er han chokeret, fordi han var nødt til at opgive at fortsætte. Det er mest psykologisk. Fysisk har han det okay, siger Max Testa.

Med kaptajnens exit er bedste BMC-rytter i klassementet den spanske veteran Samuel Sánchez på en 13.-plads.

Men holdet vil i de resterende fire dage primært køre for at sikre sig etapesejre oven i de tre, det allerede er blevet til.

0 kommentarer
Vis kommentarer