Syg Valgren knækket af egen kaptajn: Noget værre lort

Michael Valgren var trist og forbandet over sit exit fra Tour de France, men har besluttet sig for at følge holdet helt til Paris

Michael Valgren i målområdet efter fredagens etape. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Michael Valgren i målområdet efter fredagens etape. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

LA TOUSSUIRE (Ekstra Bladet): Det var en tydeligt påvirket Michael Valgren, der tidligt fredag aften steg ud af en af Tinkoff-Saxos service-vogne for i al hast at skynde sig ind på holdets hotel. 

Den danske presse var mødt op for at høre om Tour de France-debutantens triste afsked med løbet, men til at begynde med var meldingen yderst kortfattet. Den udgåede rytter havde brug for tid til at sunde sig, lød det.

En times tid senere var Valgren så klar til at kaste lys over sit exit, der altså blev en realitet på tredjesidste etape – bare få hundrede kilometer inden, at det var tid til paradekørsel i Paris.

- Det er noget være lort. Jeg ville selvfølgelig gerne have gennemført etapen og være kommet til mål med alle de andre, siger Valgren.

Kør nu, Quintana. Sådan lyder Michael Rasmussens opfordring (Foto: AP) Cykling Ryster på hovedet: Han ødelægger Quintanas sejrschancer

- Jeg er træt af det, for jeg ville fandeme gerne have været med hele vejen. Jeg havde ikke ligget på den lade side op til løbet, så jeg synes, at det er lidt spild af tid på en eller anden måde. Men jeg må bare se at komme ovenpå hurtigt muligt.

En hård nød at knække
- Nu skal jeg ikke ind og køre på Champs-Élysées, og det var noget af det, jeg havde set allermest frem til. Så det er en hård nød at knække, lød det.

Selv knækkede han tidligt på 19. etape, hvor han blev plantet af feltet allerede efter få minutter. Insisterende kæmpede han dog videre, omend det ikke har været nogen hemmelighed, at han har været ramt af sygdom.

Cykling Froome irriteret på Nibali: Det var usportsligt

- Jeg bliver sat efter en kilometer, så der vidste jeg allerede, at det ville blive en lang dag. Men jeg prøvede på at finde en rytme og håbede på, at de måske ville slappe lidt af oppe foran og lade et udbrud køre, men det skete ikke, siger Valgren.

Det opskruede tempo ved fronten var en realitet som følge af en offensiv lanceret af Alberto Contador, der allerede inden dagens etape havde bebudet, at han ville fyre den af fra start. Og den melding gjorde det ikke let for Valgren at være optimistisk, før rytterne tog hul på dagens udfordringer.

Knækket af Contador
- I morges var jeg helt afkræftet, og da Alberto (Contador, red.) så lagde taktikken og fortalte, at han gerne ville køre stærkt på den første stigning, tænkte jeg ’åh nej, nu bliver det lang dag’. Det gjorde det så også. En lang dag i bilen, siger Valgren.

Han har besluttet at følge med holdet hele vejen til Paris, men det bliver altså ikke i denne omgang, at han selv får lov at nå helt til mål. Alligevel ser han tilbage på et løb, der både har givet og lært ham meget som cykelrytter.

Chris Froome fører fortsat Touren - men tabte et halvt minut til Quintana fredag. (Foto: AP) Cykling Nu igen: Froome overfaldet i Touren

- Det er i hvert fald hårdt, Jeg er ikke spor i tvivl om, at jeg var kommet igennem, hvis jeg ikke havde haft det her sygdom. Det skal nok blive en god oplevelse. Det har været fedt at køre Tour de France indtil nu, siger Valgren.

- Jeg vil gerne vende tilbage og have min revanche, for det er surt at udgå, men jeg er ikke den eneste.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

6 kommentarer
Vis kommentarer