Tabte med fem millimeter: 'To fejl koster ham det hele'

Edvald Boasson Hagen var uhyre tæt på en fremragende etapesejr, men manglende skarphed i spurten kostede sejren og betyder en 'røffel' i Michael Rasmussens Top og Flop

Boasson Hagen var på vej mod sejren, men ak, ak, ak. Foto: AP
Boasson Hagen var på vej mod sejren, men ak, ak, ak. Foto: AP
Følg Cykling

Fem millimeter.

Det var forskellen på succes og fiasko for den norske toprytter Edvald Boasson Hagen.

Ovennævnte millimeter-angivelse er nemlig den officielle afstand, der var imellem dagens tyske vinder Marcel Kittel og den norske Dimension-Data-rytter, der noget uventet blandede sig helt fremme i massespurten.

Hagen blev lanceret helt perfekt og leverede stort set også det, der skulle til for at vinde etapen. Men også kun næsten. For Hagen begik i spurten et par små fejl.

Et par fejl, som ikke undgik Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussens øjne, og derfor stanger Kyllingen 'Dagens Flop' af sted efter den uheldige nordmand

Her følger Rasmussens Top og Flop fra Tourens 7. etape:

Dagens Flop:
Edvald Boasson Hagen

- Det er hårdt at give dagens flop til manden, der lige er blevet en uventet nummer to. Men Hagen kunne have lukket Kittel inde langs barrieren i opløbet, men han lukker selv op og giver plads, så tyskeren kan komme tilbage, og så begår han den sidste fejl, at han ikke får kastet cyklen før efter stregen.

- Det kan sagtens skyldes, at han ikke er vant til at sidde i den position længere, så han simpelthen mangler skarphed i at køre finalerne. At sejre i Norge er ikke det samme som at køre spurter mod Kittel i Tour de France, lyder det fra Rasmussen med henvisning til, at Boasson Hagen vandt flere massespurter i de to norske etapeløb, der bliver kørt i maj, hvor modstanden var af en helt anden, svagere kaliber.

- Det er en hård dom at skulle 'Dagens Flop' til en mand, der er tre millimeter fra et vinde en etape. For han så skarp ud og blev kørt fint frem. Lotto eller FDJ kunne også få ’Dagens Flop’ for den manglende tilstedeværelse i spurten, efter de har siddet og investeret så meget derude i løbet af dagen. Men nu er det Hagen, der smider sejren, og derfor får han den, lyder det fra Rasmussen.

Kittel virker urørlig. I dag snuppede han spurthattrick på Tourens 7. etape. Foto: AP
Kittel virker urørlig. I dag snuppede han spurthattrick på Tourens 7. etape. Foto: AP
 

Dagens Top:
Marcel Kittel
- Kittel får den for sit hattrick, som kom i mål under utrolig svære kår. Han kommer igen nærmest på målstregen og vinder.

- Han lå jo helt perfekt ind på den sidste kilometer, men så fik han alligevel ødelagt det for sig selv og blev lukket inde. Havde han ikke vundet etapen, så havde han fået dagens flop, men han redder kastanjerne ud af ilden, fordi han bare er den hurtigste mand.

Stor Tour-ballade efter massespurt: Han er et pikhoved!

Norsk antiklimaks: Millimeter fra kæmpe-sensation

Intern ballade på holdet: 'Jeg savner Mørkøv hver dag'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?