Tager fusen på feltet

Tre danskere er med ved Vuelta a Burgos, der er første større cykelløb efter måneders coronapause

Felix Grossschartner vandt første etape. Foto: Getty
Felix Grossschartner vandt første etape. Foto: Getty
Følg Cykling

Det endte med en højst overraskende sejr til østrigske Felix Grossschartner (Bora), da det spanske etapeløb Vuelta a Burgos tirsdag gik i gang.

Løbet er det første større af slagsen, efter at udbruddet af coronavirus har ført til flere måneders pause på landevejene.

157 kilometer skulle tilbagelægges nær den nordspanske by Burgos, hvor etapen både startede og sluttede. Og til trods for et par bakker kort før mål, var der på forhånd lagt op til en finale med sprinterne som favoritter.

Den sidste stigning viste sig dog at være hård nok til, at et kraftigt fremstød fra Grossschartner kunne holde konkurrenterne på afstand.

Forhåndsfavoritten Sam Bennett (Quick-Step), der er holdkammerat med danske Michael Mørkøv, gjorde sig slet ikke gældende i slutfasen.

Der er fuld fokus på at undgå coronasmitte ved Vuelta a Burgos. Her får to ryttere fra Israel Start-Up Nation målt deres temperatur før første etapes start tirsdag. Foto: Santi Otero/Ritzau Scanpix
Der er fuld fokus på at undgå coronasmitte ved Vuelta a Burgos. Her får to ryttere fra Israel Start-Up Nation målt deres temperatur før første etapes start tirsdag. Foto: Santi Otero/Ritzau Scanpix
 

Løbsarrangørerne ved Vuelta a Burgos har gjort sit ypperste for at afvikle et løb med minimal risiko for coronasmitte. Det betyder blandt andet, at rytterne skal bære mundbind i startområdet, frem til etaperne skydes i gang.

Vinderen Grossschartner lod sig også hylde på podiet iført mundbind.

Kort før tirsdagens etapestart valgte holdet Israel Start-Up Nation at trække to ryttere fra løbet af frygt for coronasmitte. De to havde forinden været i tæt kontakt med holdkammeraten Omer Goldstein, der er bekræftet smittet.

Ud over Mørkøv er også danskerne Mads Pedersen (Trek) og Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) med ved det spanske løb.

Mads Pedersen får hermed igen lov til at fremvise den regnbuestribede trøje, som han sikrede sig med en sejr ved VM sidste år.

Riis undrer sig: - Fuldstændigt latterligt

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.