Team Cult kører stor klassiker

Det danske prokontinentalhold Cult Energy er inviteret med i forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège, som er et af cykelsportens fem monumenter

Den tyske Cult-rytter Linus Gerdemann er en af flere på det unge hold, der kan gøre det godt i et løb som Liège-Bastogne-Liège. (Foto: Ernst Van Norde).
Den tyske Cult-rytter Linus Gerdemann er en af flere på det unge hold, der kan gøre det godt i et løb som Liège-Bastogne-Liège. (Foto: Ernst Van Norde).

Den første billet til World Touren blev indløst i februar, da prokontinentalholdet Cult Energy blev inviteret med i Amstel Gold Race, og nu har det danske hold fået et endnu større skulderklap, idet Tour-arrangør ASO har inviteret holdet med i et af cykelsportens fem monumenter, forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège.

- Det er selvfølgelig en stor ting for os og vore sponsorer. Vi havde ikke turdet drømme om en invitation til et af de store monumenter, siger Cult-sportsdirektør André Steensen til holdet hjemmeside.

Se også: Cult-stjerne: Sporten er endelig på rette spor

- Personligt synes jeg, at Liège-Bastogne-Liège er det største endagsløb i sæsonen, og det byder på store muligheder for en rytter som Rasmus Guldhammer, som har vundet U23-udgaven af løbet, siger Steensen og fremhæver yderligere tyskeren Linus Gerdemann som en rytter, der kan gøre sig gældende.

Liège-Bastogne-Liège blev kørt første gang i 1892 og er således det ældste, stadig eksisterende cykelløb på den internationale kalender. Løbet er kendetegnet ved sin lange distance og en stribe korte, men seje stigninger.

Se også: Team Cult kørt i sænk sæsonåbner

Løbet er det tredje af de såkaldte Ardenner-klassikere og afslutter forårets klassikersæson. Ardenner-klassikerne består af Amstel Gold Race (19. april), Flèche Wallonne (22. april) og altså Liège-Bastogne-Liège (26. april).

Rolf Sørensen er den eneste dansker, der har vundet Liège-Bastogne-Liège. Det skete i 1993.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere