Team Cult kører stor klassiker

Det danske prokontinentalhold Cult Energy er inviteret med i forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège, som er et af cykelsportens fem monumenter

Den tyske Cult-rytter Linus Gerdemann er en af flere på det unge hold, der kan gøre det godt i et løb som Liège-Bastogne-Liège. (Foto: Ernst Van Norde).
Den tyske Cult-rytter Linus Gerdemann er en af flere på det unge hold, der kan gøre det godt i et løb som Liège-Bastogne-Liège. (Foto: Ernst Van Norde).

Den første billet til World Touren blev indløst i februar, da prokontinentalholdet Cult Energy blev inviteret med i Amstel Gold Race, og nu har det danske hold fået et endnu større skulderklap, idet Tour-arrangør ASO har inviteret holdet med i et af cykelsportens fem monumenter, forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège.

- Det er selvfølgelig en stor ting for os og vore sponsorer. Vi havde ikke turdet drømme om en invitation til et af de store monumenter, siger Cult-sportsdirektør André Steensen til holdet hjemmeside.

Linus Gerdemann er overbevist om, at der nu er ved at være ryddet op i doping-svineriet i cykelsporten. (Foto: Ernst van Norde) Cykling Cult-stjerne: Sporten er endelig på rette spor

- Personligt synes jeg, at Liège-Bastogne-Liège er det største endagsløb i sæsonen, og det byder på store muligheder for en rytter som Rasmus Guldhammer, som har vundet U23-udgaven af løbet, siger Steensen og fremhæver yderligere tyskeren Linus Gerdemann som en rytter, der kan gøre sig gældende.

Liège-Bastogne-Liège blev kørt første gang i 1892 og er således det ældste, stadig eksisterende cykelløb på den internationale kalender. Løbet er kendetegnet ved sin lange distance og en stribe korte, men seje stigninger.

Alex Kirsch (her fotograferet under et løb på Mallorca) var en af blot to Cult-ryttere, der nåede i mål i semiklassikeren Omloop Het Nieuwsblad lørdag.  (Foto: LION Cycling S.A.). Cykling Team Cult kørt i sænk sæsonåbner

Løbet er det tredje af de såkaldte Ardenner-klassikere og afslutter forårets klassikersæson. Ardenner-klassikerne består af Amstel Gold Race (19. april), Flèche Wallonne (22. april) og altså Liège-Bastogne-Liège (26. april).

Rolf Sørensen er den eneste dansker, der har vundet Liège-Bastogne-Liège. Det skete i 1993.

1 kommentar
Vis kommentarer