Team Cult kørt i sænk sæsonåbner

Første alvorlige prøve for det danske Team Cult krævede store ofre og kun to af holdets ryttere fuldførte det hårde brostensløb Omloop Het Nieuwsblad

Alex Kirsch (her fotograferet under et løb på Mallorca) var en af blot to Cult-ryttere, der nåede i mål i semiklassikeren Omloop Het Nieuwsblad lørdag.  (Foto: LION Cycling S.A.).
Alex Kirsch (her fotograferet under et løb på Mallorca) var en af blot to Cult-ryttere, der nåede i mål i semiklassikeren Omloop Het Nieuwsblad lørdag. (Foto: LION Cycling S.A.).
Følg Cykling

Optakten med stjålne cykler og aflyste løb var ikke den bedste for danske Team Cult, men det kunne ikke bruges som undskyldning lørdag, da holdet stod over for sin første alvorlige prøve som nyetableret prokontinentalhold. Det ambitiøse mandskab blev kørt i sænk af de store klassikerhold og fik blot to ryttere over målstregen.

Ian Stannard fra Sky vandt løbet for andet år i træk, og først 10 minutter efter, at han passerede stregen, kom Cult-rytterne Russel Downing og Alex Kirsch i mål som nummer 57 og 69. De øvrige seks Cult-ryttere udgik af løbet, som med sine mange korte, seje stigninger og brostensstrækninger er en barsk omgang.

Trods cykeltyveri: Cult Energy kan køre løb igen

Sportsdirektør Luke Roberts forudså før løbet, at han havde to ryttere, nemlig Martin Mortensen og Russel Downing, der ville være i stand til at køre finale med de bedste, og i det lys ville det være naturligt, hvis han efterfølgende var formørket af skuffelse.

Det var han ikke. Tværtimod. I en udtalelse på holdets hjemmeside lader han forstå, at lørdagen var en succes for Cult Energy Pro Cycling. Dette i kraft af veteranen Michael Reihs, som sad med i dagens lange udbrud.

Cult får wildcard til klassiker

- Målet var at vise trøjen forrest i løbet, og Michael Reihs opfyldte det mål på smukkeste vis, lyder det fra Roberts.

- Vi er et lille hold med kun få løbskilometer i benene over for World Tour-hold, som allerede har kørt nogle få etapeløb. Så jeg er tilfreds, og jeg ved, at denne erfaring på de belgiske brosten vil komme os til gode senere, siger Roberts til holdet hjemmeside.

Reihs blev hægtet af på en stigning 70 kilometer fra mål på et tidspunkt, da udbruddet helt efter planen var ved at blive halet ind af feltet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby