Team Cult på kanten: Nu venter skæbneløbet

Team Cult ved en skillevej: For Team Cult, som fortsat jagter en sponsor, kan etapeløbet Danmark Rundt betyde liv eller død

En samlet sejr garanterer ikke nødvendigvis Team Cult overlevelse som prokontinentalmandskab, men en triumf på hjemmebane vil i det mindste skrige holdets mere og mere desperate nødråb ud i alle kroge af kongeriget: Send flere penge! Ellers er det slut.

Siden sæsonens start har Danmarks største cykelhold haltet bagefter rent økonomisk, og krisen er så alvorlig, at lukning eller fusion med et andet hold er de truende alternativer. En million euro manglede teamet før Touren for at kunne køre videre som selvstændigt hold i sportens næstbedste række.

Siden er der løbet penge ind på kontoen, men det er givetvis stadig flere millioner kroner, teamejer Michael Skelde mangler.

- Post Danmark Rundt er vores skæbneløb i forhold til at få en dansk partner med om bord. En partner, som vil være med til at bevare det danske og måske gøre holdet endnu mere dansk, siger Michael Skelde aftenen før, det store etapeløb skydes i gang.

- Jeg vil gerne skabe et hold, hvor danske talenter føler sig trygge, og hvor man kan være sikker på, at de danske talenter bliver ved med at vinde cykelløb.

- Det har mange gange vist sig svært for talenterne at slå til, når de ryger direkte fra kontinentalniveau til World Touren, siger Michael Skelde, som gennem årene har leveret stribevis af talenter til World Touren – senest supertalentet Magnus Cort, som skiftede fra Cult til Orica-GreenEdge.

Se også: Akut pengenød: Danmarks største cykelhold tæt på lukning

- Post Danmark Rundt er den store rundfart i det land, jeg kommer fra, og det land, hvor vores sponsor kommer fra, så selvfølgelig vil vi gerne gøre en god figur.

- Det er det løb, der betyder mest for os – af dem, hvor vi har en realistisk chance for at vinde, siger Skelde.

Hans hold debuterede på World Tour-niveau i foråret, da det blev inviteret til forårsklassikerne Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège. Det var den internationale anerkendelse af holdet.

- Det gjorde os stolte, men vi vidste, at det højst var realistisk at køre i top ti. Det er noget andet med Post Danmark Rundt, siger Michael Skelde.

- Vi kan nå podiet i Post Danmark Rundt. Og på podiet kan man lige så godt stå som nummer ét som nummer tre. Jeg tror, vi kan køre med om sejren.

Se også: Skelde om sponsormangel: Vi giver ikke op

Han smiler tit og griner meget. Tager umiddelbart let på, at hans livsværk er truet af undergang. Men skinnet bedrager. Man mærker tydeligt, at Skelde brænder for sit hold, sit job, sit liv. Efter mange år som den bedste talentudvikler i landet og den mest succesrige sportsdirektør i Danmark ramte han og hustruen Christa, som var holdets manager, en mur, da de tog springet ud i drømmen om et professionelt hold.

Ad omveje slog de sig sammen med luxembourgeren Christian Weyland, som stillede Team Cult et sponsorat i udsigt. Det viste sig at være et luftkastel, og grunden til holdets haltende start i det professionelle felt var lagt. Siden fik holdet stjålet alle sine cykler under et løb i Frankrig, og i juni måtte Christa Skelde trække sig tilbage med stress.

- Havde jeg kendt prisen på forhånd, havde jeg ikke betalt. Selvfølgelig ikke. Men jeg har ikke fortrudt, at vi prøvede, siger Michael Skelde.

- Vi var et sted for et år siden, hvor det bare skulle prøves af. Vi var så langt i alt, hvad vi havde prøvet, og haft succes med på kontinentalniveau, at vi måtte springe ud i drømmen.

- Havde jeg siddet med et kontinentalhold i dag, ville jeg have ærgret mig over, at jeg ikke havde prøvet at tage det næste skridt, siger Michael Skelde.

Skelde nægter at smide håndklædet i ringen (Foto: Claus Bonnerup)
Skelde nægter at smide håndklædet i ringen (Foto: Claus Bonnerup)
 

- Det her er mere end et arbejde. Det er en livsstil. Vi har idéer og visioner, som jeg ikke kan forstå, at vi ikke kan få lov at føre ud i livet i mere end et år.

Team Cult har afkortet sæsonen i år for at spare penge og sikre rytterne løb. Sidste løb i sæsonen kører holdet i midten af september. Indtil nu har ingen af holdets ryttere søgt nye græsgange, fortæller Skelde.

De har alle lovet at vente til efter Post Danmark Rundt med at søge andet job. Det kunne jo være, at en sponsor melder sig på banen, inden feltet rammer Frederiksberg og årets finale på lørdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer