Team Sky trækker på ny toprytter ud af løb

Colombianeren Sergio Henao stiller ikke til start i dagens Flèche Wallonne, da antidopingmyndighederne vil granske hans usædvanlige blodværdier

Sergio Henao fotograferet under Giro d'Italia 2013, før han blev hvirvlet ind i dopingmistanke på grund af usædvanlige blodværdier. (Foto: AP).
Sergio Henao fotograferet under Giro d'Italia 2013, før han blev hvirvlet ind i dopingmistanke på grund af usædvanlige blodværdier. (Foto: AP).

I marts 2014 vakte det britiske succesteam Sky opsigt ved at trække colombianeren Sergio Henao ud af konkurrence efter at have konstateret usædvanlige værdier i rytterens blodprøver i holdets interne antidopingprgram. I tre måneder var Henao ude af billedet, mens Team Sky indkaldte eksperter og foranstaltede en undersøgelse, som siden frikendte Henao.

Nu er colombianeren atter sat på sidelinjen, idet CADF - cykelsportens antidoping-organisation - har kontaktet ham og udbedt sig yderligere information om hans blodværdier i perioden august 2011 til juni 2015. Henvendelsen har drevet Team Sky til atter at trække Henao ud af konkurrence i overensstemmelse med holdets interne regler, der ikke tillader en rytter, der efterforskes af antidopingmyndighederne, at stille op for holdet.

Team Sky understreger imidlertid i en pressemeddelelse, at Henao ikke er testet positiv, og at de blodværdier, som CADF ønsker yderligere analyseret, i vid udstrækning er de samme, som oprindeligt fik Team Sky til at reagere.

(Foto: AP) Cykling Sky-stortalent under dopingmistanke

Efter sin første ufrivillige pause vendte Henao tilbage til konkurrence i juni 2014, og han har siden været et vigtigt kort for Sky og har vundet World Tour-løbene Polen Rundt og Baskerlandet Rundt. Holdets kreds af eksperter fastslog efter den månedlange granskning af hans blodværdier, at de usædvanlige tal skyldtes colombianerens hyppige skift mellem højderne i hjemlandet og lavlandet i Europa.

De mistænkelige værdier, som fik Team Sky til at reagere, viste sig altså ifølge eksperterne at være helt naturlige for en person, der er født i højderne og en stor del af året lever og træner hjemme i Colombia.

Henao under sidste års Giro d'Italia. I år gik han glip af løbet på grund af tvivl om fysiologiske målinger, men nu er han tilbage og stiller op i Schweiz Rundt på lørdag. (Foto: AP). Cykling Vigtig Froome-hjælper clearet for uforklarlige målinger

'Vi støtter fortsat Sergio og har fortsat tillid til den uafhængige, videnskabelige forskning, som blev udført', skriver Team Sky i en pressemeddelelse, hvor Sergio Henao afslutningsvis får ordet:

- Jeg er mere end skuffet. Jeg har arbejdet ufatteligt hårdt på at komme tilbage efter at have ødelagt mit knæ sidste år (i et styrt, red.), men jeg ved, hvem jeg er, og hvor hårdt, jeg har arbejdet, og jeg kender de ofre, jeg har bragt, for at nå hertil, hvor jeg er i dag, lyder det fra Henao, som altså ikke stiller til start i onsdagens Flèche Wallonne.

- Jeg er rolig og har tillid til, at alt vil falde på plads, så jeg kan komme tilbage i konkurrence hurtigst muligt.

Sergio Henaos bror, Sebastian Henao, kører også for Team Sky og stiller til start i dagens løb.

7 kommentarer
Vis kommentarer