Temporytter tog fusen på udbryderne

Lampre-køreren Nelson Oliveira kørte alene over stregen på 13. etape af Vuelta a España efter at have efterladt sine udbryder-kammerater 20 km fra stregen

Nelson Oliveira udnyttede lidt stilstand i udbrydergruppen og tog dermed sejren på Vueltaens 13. etape. (Foto: All Over Press)
Nelson Oliveira udnyttede lidt stilstand i udbrydergruppen og tog dermed sejren på Vueltaens 13. etape. (Foto: All Over Press)
Følg Cykling

Efter solokørsel på de sidste 20 kilometer triumferede den portugisiske Lampre-rytter Nelson Oliveira på fredagens 13. etape af Vuelta a España.

Oliveira sagde farvel til et 24 mand stort udbrud, hvor konkurrenterne var alt for længe om at opfatte faren, og så kunne den 26-årige tempospecialist trille alene over målstregen til karrierens største sejr.

Den 178 kilometer lange etape til Tarazona i det nordøstlige Spanien blev præget af det store udbrud, hvor en række af feltets outsidere lige uden for top-10 befandt sig.

Fuglsangs hold ekskluderet fra cykelfællesskab

Favoritterne lod udbryderne køre væk, men holdt snoren tilstrækkelig stram, så der ikke skete de store forskydninger blandt de forreste i det samlede klassement.

Til sidst tog Nelson Oliveira altså fusen på de øvrige udbrydere, der først få kilometer før mål satte en målrettet jagt ind.

Det var alt for sent, og så var der kun andenpladsen at kæmpe for i det slukørede udbryderfelt.

Julien Simon (Cofidis) blev nummer to, mens Nicolas Roche (Sky) tog tredjepladsen.

Cancellaras katastrofesæson: Nu ryger VM også

I den samlede stilling er det fortsat italieneren Fabio Aru (Astana), der fører foran spanske Joaquim Rodriguez (Katusha) med den hollandske rytter Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) på tredjepladsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter