Annonce:
Annonce:

Tidligere prof-rytter ombord på nedstyrtet fly

Den tidligere professionelle cykelrytter Andrea Manfredi var blandt de 189 personer, der mandag styrtede ned med et fly i Indonesien

Der var 189 personer om bord på det fly, der styrtede ned. Video: AP
Annonce:
Følg Cykling

Den tidligere professionelle cykelrytter Andrea Manfredi var mandag ombord på det indonesiske Lion Air-fly, der styrtede ned uden for hovedstaden Jakarta.

Der var ingen tegn på overlevende blandt de 189 personer ombord, men alle de omkomne er ifølge de indonesiske myndigheder endnu ikke identificeret.

Manfredi kørte i 2014 og 2015 på det italienske Bardiani-hold, som i mange år har været fast indslag i Giro d'Italia - og faktisk kan videreføres tilbage til Termiolan-holdet, der tilbage i 1982 havde Jørgen Marcussen på kontrakt og senere fik Steen-Michael Petersen og Jesper Worre i stald.

Og det var da også holdet, der kort bekendtgjorde, at 26-årige Manfredi var blandt de omkomne.

Annonce:

'Bardiani-CSF har i dag modtaget informationen om Andrea Manfredis bortgang - en tidligere professionel rytter, der kørte for holdet i sæsonerne 2014 og 2015 - da han var blandt ofrene for lufttragedien i Indonesien', skriver holdet på sin hjemmeside.

Tilbage i netop de år var Andrea et åbenlyst talent, der tidligere havde markeret sig i ungdomsløbet Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc (der i år kunne være vundet af Jonas Gregaard, der dog måtte nøjes med en plads på podiet), ligesom han havde vist evner i de rullende bakker, der dominerer de italienske forårs- og efterårsløb.

Men på Bardiani og i det lidt skrappere selskab fik Menfredi det svært, og han fik kun to sæsoner på holdet, inden han efter en enkelt amatørsæson stoppede karrieren.

Holdkammeraterne dengang talte blandt andre de nuværende topryttere Enrigo Battaglin og Sonny Colbrelli. Sidstenævnte, der for Bahrain-Merida har haft en fantastisk sæson med en stribe sejre, var da heller ikke sen med at sende en hilsen til sin afdøde ven


'Farvel, min ven', lød den korte besked ledsaget af et billede af Manfredi.

Da Andrea Manfredi stoppede i cykelsporten fortsatte han som blot 24-årig som direktør for et byggefirma og som forhandler af cykelcomputere.

Kæmpe-transfer: Tour-stjerne i stort holdskifte

Rørende billeder: Schmeichel hyldede afdød klubejer efter tragedie

Seere blev snydt for storkamp: Direktør vil ikke love penge tilbage

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: