Tidligere Sky-træner suspenderet for sexisme

Shane Sutton, der er teknisk chef for det britiske cykelforbund og tidligere cheftræner på Team Sky, er blevet anklaget for at komme med diskriminerende kommentarer, og han er blevet suspenderet

Følg Cykling

Britisk cykelsport er ramt af en kedelig sag, få måneder før Storbritanniens pedalatleter skal jagte succes ved OL i Rio.

British Cycling meddeler til BBC, at forbundet har suspenderet sin tekniske direktør, Shane Sutton.

Det skyldes, at cykelchefen angiveligt er kommet med sexistiske kommentarer, ligesom han skulle have talt nedladende om paralympiske atleter.

Ifølge banerytteren Jessica Varnish har Shane Sutton blandt andet omtalt hendes bagdel i lidet flatterende vendinger.

Hun har desuden fortalt, at cykelchefen bad hende om at 'gå ud og få et barn', da hun blev droppet til det kommende OL i Brasilien.

Ligeledes har de paraolympiske atleter beskrevet, at Sutton har omtalt dem nedsættende - angiveligt omtalt dem som 'wobblies', der betyder noget i retning af 'de vaklende' - og praktisk talt ikke regnede dem for en del af landsholdet.

Australske Shane Sutton har været en del af British Cycling siden 2002, og for to år siden blev han udnævnt til teknisk direktør.

Han har haft andel i den store succes, som de britiske ryttere har haft ved de seneste olympiske lege.

Både i Beijing i 2008 og i London i 2012 vandt de britiske baneryttere hele syv guldmedaljer.

Inden det var han cheftræner på Team Sky, efter at han i en årrække havde arbejdet sammen med Sky-boss Dave Brailsford.

Et af de fremmeste produkter fra landsholdet og Team Sky er den tidligere Tour-vinder og olympiske guldvinder Bradley Wiggins, der tidligere på året bakkede Sutton op som chef på landsholdet og beskrev ham i rosende vendinger.

- Han er en smule mere som José Mourinho. Han taler fra hjertet, og han har ikke noget imod at forarge folk. Han siger tingene, som de er, og det kan man enten elske eller hade.

- Men når han er på din side, så er han 100 procent bag dig, og han vil gøre alt for dig. Han er sådan en fyr, du gerne vil have ved siden af dig i en skyttegrav, når du er i krig, sagde Wiggins dengang.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind