Tidligere toprytter død: Hjalp Indurain til storhed

Den forhenværende franske mester, Armand de Las Cuevas, er død i en alder af 50 år

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Den tidligere franske cykelstjerne Armand de Las Cuevas døde torsdag på øen Réunion.

Det meddeler den franske cykelunion for professionelle (UNCP) i en officiel erklæring. Ifølge flere franske medier er der tale om et selvmord.

- UNCP har sørgmodigt erfaret, at den tidligere franske mester Armand de Las Cuevas er død i en alder af 50 år. Vores dybeste kondolencer går til hans familie og kære, lyder det.

Armand de Las Cuevas var kendt som en af 90'ernes store franske cykelryttere, og hans resultater tæller et fransk mesterskab (1991), triumf i klassikeren San Sebastian (1994) og Critérium du Dauphiné (1998) , samt etapesejr i Giro d'Italia (1994).

Han indstillede karrieren i 1999 efter at have været aktiv som professionel i 10 år. Han opnåede tre deltagelser i Tour de France, men gennemførte kun en enkelt gang og gjorde aldrig stort væsen af sig i det franske etapeløb.

I 1992 figurerede han som hjælper for den femdobbelte vinder Miguel Indurain på Banesto-mandskabet. Han var også ved spanierens side under dennes triumf i Giroen samme år.

Generelt stod de Las Cuevas ofte i skyggen af andre topryttere, der ikke nødvendigvis var bedre end ham, men forvaltede talentet mere bemærkelsesværdigt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
 

Ifølge den franske avis Le Monde var den nu afdøde profil anset for at være sin generations største talent i fransk cykelsport.

Modsat stjerner som Laurent Jalabert (49 år) og Richard Virenque (48) fik Armand de Las Cuevas bare aldrig indfriet potentialet til fulde.

Men den tidligere franske mester var heller ikke skabt til at være frontfigur. Han havde det angiveligt bedst i ly for rampelyset. En skrøbelig karakter, der var god til at cykle og gjorde det til sin levevej. Hverken mere eller mindre.

Derfor har han heller ikke fortrudt, hvordan han forvaltede sin karriere.

- Jeg gjorde mit job, som handlede det om at gå til fabrikken. Mit liv kunne have været et helt andet, hvis jeg havde opført mig som Virenque. Han vidste, hvordan man skulle optrådte i medierne, har de las Cuevas tidligere sagt.

Men Indurains tidligere hjælper gjorde det på sin måde. Der var ingen, der skulle sætte ham i bås, og efter karrieren blev afsluttet, forsøgte han sig endda med en karriere inden for boksning.

Tiden med parader på programmet blev dog kortvarig, og han stoppede efter bare tre officielle kampe.

Få hjælp her

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i sit liv.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage i tidsrummet fra klokken 11-4 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
 

Se også: Forlader Fuglsang: Dansk cykelstjerne skifter til afrikansk hold

Se også: Tidligere toprytter død: Fik hjertestop af insektbid

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere