Tidligere Tour-stjerne tæsket på åben gade: Se billedet her

Oscar Sevilla var søndag morgen på vej ud på en træningstur, men spanieren blev overfaldet og endte i stedet på hospitalet med et brækket håndled

Oscar Sevilla havde sin storhedstid i begyndelsen af 00'erne. Her ses han i 2004, mens han optrådte for Phonak-mandskabet. Senere skiftede han  til tyske Telekom. Arkiivfoto: AP
Oscar Sevilla havde sin storhedstid i begyndelsen af 00'erne. Her ses han i 2004, mens han optrådte for Phonak-mandskabet. Senere skiftede han til tyske Telekom. Arkiivfoto: AP

Oscar Sevillas professionelle karriere er for længst gået ind i sin afsluttende fase.

Den tidligere Tour de France-stjerne har ikke deltaget i en Grand Tour siden 2007 og lever nu et liv uden den store medie-bevågenhed i Colombias hovedstad, Bogotá., hvor han kører for det lille mandskab Medellin-Inder.

Men han råder stadig over dyre cykler, og en af disse blev søndag morgen stjålet på dramatisk vis.

Sevilla blev således overfaldt på åben gade af fem gerningsmænd, der gik så hårdt til rytteren, at den tidligere Telekom-profil brækkede sit håndled.

Herefter flygtede forbryderne ind i en ventende taxa med spanierens cykel, der angiveligt koster 10.000 dollars (ca. 60.000 kr.), som udbytte.

Alt imens måtte en slagen Sevilla kontakte sin kone, da han efterfølgende blev fragtet til hospitalet af en forbikørende. Det skriver cyclingnews.com.

Det voldsomme overfald er senere blevet dokumenteret fra sygesengen på hospitalet, mens Sevillas frue har gengivet sin mands udsagn om forløbet til den colombianske radiostation, Caracol, som det store cykelsports-medie også bringer.

- Han (Sevilla, red.) er meget nedtrykt over det, for der er tale om den slags brud, som tager et godt stykke tid om at hele. Og han skulle oprindelig have rejst til Spanien for at deltage i et løb, siger Ivone Sevilla.

- Han er meget skuffet, fordi dette er, hvad der foregår på daglig basis i Bogotá. Der er en masse røverier og meget usikkerhed for cyklister, siger hun.

- Hver dag bliver cykler stjålet. Så han (Sevilla, red.) kan ikke tage ud og træne på nogen bekvem måde, fordi til hver en tid, kan de (forbrydere, red.) gøre skade på dig eller endda tage dit liv for en cykel, siger hun.

Oscar Sevillas største sæson fandt sted i 2001, hvor han kørte en 7. plads hjem i Tour de France for senere samme år at ende som nummer to i Vueltaen.

I 2006 blev han fyret hos sit daværende mandskab, Telekom, da hans navn optrådte på flere lister i Operacion Puerto-sagen.

Virakken omkring dopingskandalen blev for meget for det tyske hold, der nægtede spanieren at stille op i Tour de France samme år - dagen inden løbets start.

Dommens dag udsat for cykel-boss: Kan blive en bombe under Touren

Krig i kulissen: Nu vrager de holdets største stjerne