Tidligere Vuelta-vinder dybt imponeret af Cort

Den irske legende Sean Kelly, der vandt Vueltaen i 1988, tager hatten af for danske Magnus Cort efter hans to etapesejre i det spanske storløb

Magnus Cort vinder søndag sin anden etapesejr i Vuelta a España. Foto: J. A. Miguelez/Unipublic.
Magnus Cort vinder søndag sin anden etapesejr i Vuelta a España. Foto: J. A. Miguelez/Unipublic.
Følg Cykling

Magnus Cort skød ud af anonymiteten i det professionelle felt, da han torsdag vandt sin første etape i Vuelta a España. Søndag vandt han finaleetapen til Madrid, hvilket var en endnu større bedrift, for da var alle advaret. Alle holdt øje med ham. Og alligevel vandt han.

Det vidner om et helt særligt talent, siger den irske legende Sean Kelly, som fulgte løbet som kommentator for britisk Eurosport. Hvad han så søndag, var en koldblodig, rutineret afslutter og ikke en blot 23-årig knægt i gang med sin første Grand Tour.

- Jeg er absolut imponeret. Meget, meget imponeret, siger Sean Kelly til Ekstra Bladet.

- Her er en ung rytter, som har arbejdet hårdt gennem tre uger. En rytter, der har slidt og slæbt for sine kaptajner i et aggressivt kørt løb på en meget vanskelig rute. Og alligevel er han i stand til at vinde to etaper hen mod slutningen.

- Det er en demonstration af en uhyre stærk mentalitet. En god mentalitet. Han stiller sig ikke tilfreds med, at han har opfyldt sine forpligtelser over for holdet. Han vil også køre sin egen chance. Dét er vindermentalitet, siger Sean Kelly.

I 1988 vandt Sean Kelly Vuelta a España samlet, og han vandt fire gange pointtrøjen i løbet. 16 etapesejre blev det til for den irske legende, som torsdag så Cort vinde for første gang. Danskerens sejre i Danmark Rundt - som alle er hentet på en stigende opløbstrækning - har han kun set i statistikkerne.

Irske Sean Kelly vandt i sin storhedstid i 1980'erne løb på stribe. Hans eneste Grand Tour-sejr faldt i 1988, da han sejrede i Vuelta a España. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Irske Sean Kelly vandt i sin storhedstid i 1980'erne løb på stribe. Hans eneste Grand Tour-sejr faldt i 1988, da han sejrede i Vuelta a España. Foto: Tariq Mikkel Khan.
 

- Det er interessant, at han kan spurte op ad bakke. Det giver ham en ekstra dimension. Man skal huske på, at der ikke var store sprintere med i Vueltaen i år. Der var ingen Cavendish, ingen Greipel, ingen Kittel, siger Sean Kelly.

- Og så kan man nok heller ikke sammenligne Danmark Rundt med World Tour. Men alligevel er det hævet over enhver tvivl, at vi her har at gøre med en rytter, der kan drive det langt. Spørgsmålet er: Hvor langt?

- Hvis jeg vidste det, stod jeg allerede nu nede ved bookmakeren. Ingen kan vide, hvor langt talentet rækker, men jeg tør hævde, at han gå en stor fremtid i møde, siger Sean Kelly.

- Han får en god opdragelse på Orica (Corts australske hold, red.). Det er godt for ham, at han ikke bare bliver sat op på en piedestal. Han skal arbejde hårdt for føden, og han skal kæmpe for at få en chance. Det gør ham stærkere.

Især Corts talent for at placere sig i spurterne har Kelly øje for. Danskeren har demonstreret et instinkt, som kun vindere har. En klar fornemmelse for, hvor og hvornår man slår til. Cort har 'the eye', som Kelly udtrykker det - blikket for det rigtige moment.

- Det er en følelse i kroppen. En fornemmelse, som hen over en lang karriere fører mange sejre med sig, siger Sean Kelly.

- Ingen ved, hvad det kan blive til for Cort, men Grand Tour-etapesejre har han åbenlyst mulighed for at vinde. Måske også klassikere. Måske løb som Milano-Sanremo og Flandern Rundt.

- Havde jeg et World Tour-hold, stod han øverst på min ønskeseddel, siger Sean Kelly.

Magnus Cort Nielsen har også næste år kontrakt med australske Orica-BikeExchange.

Kammerater hylder Magnus Cort efter Vuelta-triumfer

Efter Vuelta-triumfer: De løb skal Cort satse på

Cort gjorde det igen - tog Vueltaens sidste stik

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde