Tinkoff-boss ligeglad med Riis' kritik

Tinkoff-Saxo fremsatte efter Bjarne Riis' mening et 'latterligt' kontrakttilbud til Matti Breschel, men Tinkoff-manager Stefano Feltrin har kun et skuldertræk til overs for danskeren

Tinkoff-manager Stefano Feltrin sammen med teamejer Oleg Tinkov under Tour de France 2014. (Foto: Claus Bonnerup).
Tinkoff-manager Stefano Feltrin sammen med teamejer Oleg Tinkov under Tour de France 2014. (Foto: Claus Bonnerup).

Selv om han ikke har vundet de helt store sejre i denne sæson, blev Matti Breschel slemt skuffet, da han i løbet af sommeren blev præsenteret for et tilbud om ny kontrakt på Tinkoff-Saxo. Tilbuddet var så beskedent, at Bjarne Riis, som Breschel åbenbart stadig søger rådgivning hos, kaldte det 'latterligt' for åben skærm på TV 2.

Kritikken bider imidlertid ikke på Tinkoff-manager Stefano Feltrin, som forsøgte at få Breschel til at godtage en kontrakt baseret på en fast grundløn og bonusser udløst af hans egne og holdets præstationer.

Se også: Tinkov vil beholde Breschel

- Min kommentar er, at det er med meninger som med næser: Alle har en, og det har de ret til. Men det betyder ikke, at jeg er forpligtet til at forholde mig til dem alle sammen, siger Stefano Feltrin til Ekstra Bladet.

Han havde meget gerne set Breschel fortsætte på holdet, men han ville altså ikke matche det tilbud, som amerikanske Cannondale-Garmin lagde på bordet.

- Det her er professionel cykling, og vi taler om professionelle atleter. Der er mange faktorer i spil. Økonomien kan være en af dem, og en anden kan være personlige ambitioner og muligheder, siger Feltrin.

- Der kan også være personlige relationer at tage hensyn til. Det kan jo være, at Breschel foretrækker Jonathan Vaughters (manager på Cannondale-Garmin, red.) frem for Stefano Feltrin.

Så vidt Anders Lund er orienteret, har Bjarne Riis som manager fortsat sin linje fra den tid, han var holdejer. Det kan ikke være kommet som en overraskelse for Oleg Tinkov. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 7. apr. 2015 - kl. 06:33 Tidligere Riis-rytter om 'doven Riis': Forstår ikke Tinkovs beslutning

- Måske føler Matti, at han her er sportsligt begrænset af, at han skal arbejde for Peter Sagan (slovakisk superstjerne, red.), mens han måske har bedre mulighed for selv at lave resultater på Cannondale-Garmin. Der kan være mange grunde til, at han har skiftet hold.

Med Breschels farvel til Tinkoff-Saxo er det danske islæt på holdet yderligere udvandet. Kun to danske ryttere kører næste år på holdet, nemlig Jesper Hansen og Michael Valgren. Dertil kommer sportsdirektør Lars Michaelsen og en håndfuld stabsmedlemmer. Sportsdirektør Nicki Sørensens fremtid er uafklaret.

Holdets hovedkvarter ligger fortsat i Danmark, selv om licensen er russisk.

Se også: Stjerneryttere bakker op om Tinkovs plan

10 kommentarer
Vis kommentarer