Tinkoff-Saxo har holdet klar: Ung dansker debuterer i Vueltaen

Jesper Hansen får sin debut i et stort etapeløb, når han kører Vuelta a Espana med Tinkoff-Saxo fra lørdag

24-årige Jesper Hansen skal for første gang i karrieren prøve kræfter med en Grand Tour, når danskeren kører Vuelta Espana. (Foto: Claus Bonnerup)
24-årige Jesper Hansen skal for første gang i karrieren prøve kræfter med en Grand Tour, når danskeren kører Vuelta Espana. (Foto: Claus Bonnerup)

Den danske cykelrytter Jesper Hansen er udtaget til Tinkoff-Saxos trup til etapeløbet Vuelta a Espana. Det oplyser det russiske cykelhold i en pressemeddelelse.

Jesper Hansen vandt tidligere i år etapeløbet Tour of Norway og viste store kvaliteter i bjergene i Criterium du Dauphiné. Den 24-årige dansker skal hjælpe holdets kaptajn Rafal Majka i polakkens bestræbelser på at køre efter etapesejre eller en god samlet placering.

Vuelta a Espana rummer ni etaper, som afsluttes på en stigning. Her skal danskeren sammen med Sérgio Paulinho, Pawel Poljanski og Jay McCarthy hjælpe i bjergene, mens slovakken Peter Sagan, som var så stærk i Tour de France, får hjælp fra tre andre ryttere.

Se også: Dato fastlagt: Her fortæller Team Cult nyt om sin fremtid

Sagan skal forsøge at ride videre på sin Tour de France-form. Han var nærmest konstant i angreb i Tour de France, men fik ingen etapesejre ud af sine anstrengelser.

Tinkoff-Saxo stiller op i Vuelta a Espana uden sidste års vinder Alberto Contador. Spanieren er den eneste af klassementsfavoritterne fra Tour de France, som ikke deltager i det spanske etapeløb.

Se også: Mørkøv efter storskifte: Havde andre muligheder

Både Tour-vinder Chris Froome (Sky), og nummer to og tre Nairo Quintana og Alejandro Valverde er med for Movistar, mens amerikaneren Tejay van Garderen (BMC) også kommer. Han lå på tredjepladsen i Tour de France, da han udgik med sygdom.

Jesper Hansen ser indtil videre ud til at blive eneste dansker i årets udgave af Vuelta a Espana.

0 kommentarer
Vis kommentarer