Tinkoff udpeger Valgren til ny hovedrolle

Michael Valgren bliver beskyttet af sit hold i onsdagens semiklassiker Flèche Wallone og kan få en hovedrolle

Oven på Valgrens enestående præstation i Amstel Gold Race er han igen kaptajn med Roman Kreuziger, når Fléche Wallone onsdag bliver afviklet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Oven på Valgrens enestående præstation i Amstel Gold Race er han igen kaptajn med Roman Kreuziger, når Fléche Wallone onsdag bliver afviklet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Michael Valgren er et varmt navn i international cykling efter andenpladsen i Amstel Gold Race. Onsdag kan danskeren igen få en hovedrolle, når feltet kaster sig ud i semiklassikeren Flèche Wallone.

Team Tinkoff kører løbet med fokus på ham og Roman Kreuziger og vil beskytte danskeren frem til finalen.

- Ligesom i Amstel Gold Race kommer vi til Flèche Wallone med fokus på at beskytte Roman Kreuziger og Michael Valgren og bringe dem frem til finalen i en god position før den sidste stigning op ad Mur de Huy, forklarer Tinkoff-sportsdirektør Bruno Cenghialta i en pressemeddelelse.

Den 80. udgave af Flèche Wallone går over seks stigninger, som skal passeres flere gange undervejs på de i alt 196 kilometer fra start til mål.

Artiklen fortsætter under de to tweets...

Stjernerne hyldede Valgren efter danskerens andenplads i Amstel Gold Race:

Målstregen er tegnet på toppen af Mur de Huy, der skal forceres i alt tre gange. Den ikoniske stigning er 1,3 kilometer lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 9,3. På det stejleste sted er den dog hele 26 procent.

Den er formentlig for stejl for Valgren, som således skal se, om han kan tage favoritterne på sengen.

- Michael viste sin styrke i Amstel, og han kan søge sine mulighed før den skrappe afslutning.

- Roman var også stærk og har erfaringen til at guide holdet. Vi vil beskytte dem begge og også holde øje med muligheden for at komme med i et tidligt udbrud, lyder det fra Bruno Cenghialta.

Også Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital Concept) bliver holdkaptajn i semiklassikeren. Det oplyser danskerens hold i en pressemeddelelse.

Den nye rolle passer danskeren godt.

- For første gang stiller jeg til start i dette løb uden at være pålagt en hjælperolle. Jeg håber at kunne drage nytte af den frihed til at forsøge noget i Fleche Wallonne.

- Vi skal ud og vise trøjen i dette løb. Mur de Huy er en meget svær stigning, og vi skal angribe, lidt før favoritterne åbner op på de stejleste stykker, siger Chris Anker Sørensen.

Saxo Baks Michael Valgren blev nummer to i Amstel Gold Race. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Dansk supertalent med kæmpe klassiker-resultat

1 kommentar
Vis kommentarer