Tinkoffs supermand stopper karrieren

Michael Rogers stopper karrieren med øjeblikkelig virkning - dermed mister Alberto Contador en vigtig hjælper i bestræbelserne på at vinde Tour de France

Michael Rogers på vej mod etapesejr i Bagneres-de-Luchon. (Foto: AP/Laurent Cipriani)
Michael Rogers på vej mod etapesejr i Bagneres-de-Luchon. (Foto: AP/Laurent Cipriani)

Michael Rogers har sat punktum. Punktum efter en karriere, der tæller 16 år som professionel med tre verdensmesterskaber i enkeltstart og etapesejre i Tour de France og Giro d'Italia som de største højdepunkter.

Beslutningen kommer før tid - men alligevel ikke helt uventet.

Kort før årsskiftet blev det konstateret, at den højtydende Tinkoff-rytters medfødte hjertefejl - han har to hjerteklapper i stedet for tre - var blevet forværret, og at han derfor skulle holde sig i ro en tid.

Det så dog ud til, at der var styr på det, da han stillede til start i Tour of Dubai i februar.

Michael Rogers må holde lidt pause fra konkurrence, da en medfødt hjertefejl muligvis har udviklet sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Hjertefejl stopper Contadors superhjælper

Det var dog ikke helt tilfældet, og den 36-årige australier har siden ligget stille - derfor har han truffet beslutningen om at indstille karrieren.

- Selv om jeg er skuffet over at gå glip af min 13. Tour de France og en mulighed for at stille op til mit femte OL. Men jeg er ikke indstillet på at sætte mit helbred på spil, skriver Michael Rogers i et åbent brev.

Her takker han også sine fans og gør det klart, at det bliver vanskeligt ikke at leve som cykelrytter mere.

- Jeg vil i særdeleshed savne rytterne, personalet og ledelsen hos Team Tinkoff. Holdejer Oleg Tinkov er på ingen måde en stereotyp cykelleder. Han er helt unik støtte af vores sport, og jeg håber, at han genovervejer sin beslutning om at forlade cykelsporten ved årets udgang, skriver Rogers.

Michaerl Rogers kom først over målstregen på kongeetapen i 2014-udgaven af Tour de France med mål i Bagnères-de-Luchon. (Foto: AP/Peter Dejong) Cykling Contadors superhjælper frygter terror og stopper efter OL

Med Michael Rogers ude får Alberto Contadors drøm om en sidste Tour-gevinst et alvorligt skud for boven.

Rogers har de senere år vist sig som en pålidelig og brølstærk hjælper - og da Alberto Contador i 2014 styrtede sig ud af Touren på en nedkørsel, greb han chancen og sejrede i et fantastisk soloridt på løbets kongeetape til Bagneres-de-Luchon.

15 kommentarer
Vis kommentarer