Tinkov ærgrer sig over kontrakt: Slut med monsterlønninger

Oleg Tinkov vil ikke bruge lige så mange penge på løn, efter han sprængte banken for at ansætte Peter Sagan

Man kan ikke købe sig til succes og klassikersejre. Det har holdejer Oleg Tinkov måttet sande i dette forår.

Han smed en hulens bunke rubler efter Peter Sagan, da han skulle overtale en af cyklingens allerstørste stjerner til et holdskifte.

Men succesen er udeblevet. Selvom Sagan nu så småt er ved at have fundet sejrsgenet frem, hvor han for tiden brillerer i Schweiz Rundt, så var årets klassikere en skuffelse.

Peter Sagans formkurve peger opad. Torsdag tog han etapesejr nummer to i Schweiz Rundt. (Arkivfoto: Ernst van Norde) Cykling Sagan i ny triumf: Fuglsang tog tid på førertrøjen

Ingen sejre og en Sagan, der ofte løb tør for krudt i finalerne. Det behagede bestemt ikke den bramfri russer, som åbent erklærede, at han ville trække Sagan i løn, hvis han kunne finde nogen som helst måde, hvorpå det var lovligt.

Men Tinkov har lært af sin million-investering. Han erklærer, at han er færdig med at gøre skøre ting på ryttermarkedet. For russeren erkender, at han begik en fejl, da han åbnede sit checkhæfte på vid gab.

- Jeg skal være klog og ikke gøre skøre ting, som jeg gjorde med Peter Sagan for et år siden. Jeg var ny, det bliver jeg nødt til at indrømme, men min styrke er, at jeg indrømmer mine fejl. Jeg prøver at analysere dem og ikke gentage dem.

- Sidste år var jeg ny og over-entusiastisk på markedet, og nogle agenter forsøgte at udnytte det. De pustede priserne op og udnyttede min begejstring, siger Tinkov til Velonews.

Hvor utilfreds er Sagan på cykelholdet? (Foto: Ernst van Norde) Cykling Kold luft mellem Tinkov og superstjernen: Holdskifte på vej?

- Sidste år skrev jeg et par kontrakter, som var over markedsprisen. Jeg viste, at jeg har den finansielle styrke. Når du er en ny spiller, så har du nogle gange lyst til at komme ind og skabe rum til dig selv.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke skulle have betalt den slags penge, og det kommer jeg helt sikkert ikke til at gøre igen. Så nu kan agenterne godt slappe af og ikke snyde mig igen, siger Tinkov.

I interviewet fortæller han også, at Tinkoff-Saxo sandsynligvis bliver et par ryttere færre næste år. I år har der været maksimale 30 mand ansat, men det antal kan meget vel værre færre i næste sæson.

To-tre ryttere er alt, hvad Tinkov ønsker ind på holdet, hvor stammen med Contador, Sagan og Rafal Majka er på plads.

30 kommentarer
Vis kommentarer