Tinkov afslører: Sådan får du mit hold, Riis

Oleg Tinkov tvivler på, at Bjarne Riis for alvor tumler med ideen om at købe cykelholdet tilbage fra russeren, men ellers skal der penge til

Foregår der forhandlinger mellem Riis og Tinkov? Nej, siger russeren (Foto: Claus Bonnerup)
Foregår der forhandlinger mellem Riis og Tinkov? Nej, siger russeren (Foto: Claus Bonnerup)

Alt er til salg for penge.

Nogenlunde sådan formulerer Oleg Tinkov sig på spørgsmålet om, hvorvidt hans cykelhold er til salg.

Spørgsmålet fik den russiske holdejer efter afslutningen på etapeløbet i Abu Dhabi i weekenden, og var direkte foranlediget af Ekstra Bladets historie om, at Riis forsøger at købe Tinkoff-Saxo tilbage fra Oleg Tinkov.

Da historien dukkede op i første omgang, afviste Tinkov historien som et påfund fra 'skøre danskere'.

Bjarne Riis og Oleg Tinkov kørte parløb i knap tre år, inden deres veje skiltes med Riis' fyring i foråret. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 8. okt. 2015 - kl. 07:46 Tinkov svarer på Riis-rygter: Skøre danske journalister

Nu uddyber russeren, der fortsat afviser at have været i kontakt med Bjarne Riis om et tilbagesalg af holdet.

Han tvivler på, at Riis har penge til et køb.

- Han har aldrig kontaktet mig. Jeg tror ikke, han har pengene. Han har ønsker og sikkert også en besættelse af at komme tilbage til cyklingen, men det er hans egen sag. Han har aldrig henvendt sig til mig.

- Når han har pengene, så kan han ringe til mig, og vi kan snakke. Men jeg tror bare, det er snak - ingen penge, siger Tinkov til Cyclingtips.com.

Men selvom Tinkov ikke tror på Riis' pengepung, så vil russeren ikke afvise, at et salg af cykelholdet kan komme på tale.

Bjarne Riis behøver ikke bekymre sig om bemandingen, hvis han får held med at købe sit hold tilbage, for cykelrytternes arbejdsløshedskø er meget lang. (Foto: Claus Bonnerup). Cykling - 9. okt. 2015 - kl. 20:48 Værsgo Riis: Her er dit Tour-hold

- Jeg forsøger at køre cykling som forretning. Jeg er en forretningsmand. Hvis nogen kommer med et beløb, som er højere end det, jeg betalte til Riis, så vil jeg helt sikkert overveje at sælge og tjene penge. Jeg er en forretningsmand. Jeg har solgt fire firmaer før. Jeg har bygget dem op og solgt dem igen.

- Hvis jeg får flere penge, så kan jeg sælge. Men jeg kan også fortsatte med at nyde det som ejere. Men hvorfor ikke? Hvis nogen skriver en check til mig, hvorfor så ikke?

Tinkovs pengetank er angiveligt svundet gevaldigt ind. Pengene fosser ud af Tinkovs virksomhed, hvis værdi på to år er faldet med 89 procent.

Oleg Tinkov og Bjarne Riis i 2014, da alt endnu på overfladen var fryd og gammen. Siden satte Tinkov danskeren på porten og kaldte ham 'doven og gammeldags'. (Foto: Claus Bonnerup). Sport og Spil Comeback-kongen: Sådan kommer Riis tilbage som holdejer

Krisen i Tinkoff Bank er ikke enestående i Rusland. Adskillige af landets rigmænd er ifølge cnbc.com påført massive tab i de seneste par år som følge af faldende oliepriser, den kriseramte russiske økonomi og vestens sanktioner på grund af den russiske annektering af Krim-halvøen.

Derfor giver et salg af cykelholdet mening. Spørgsmålet er, om Riis er klar til at slå til.

33 kommentarer
Vis kommentarer