Tinkov: Bjarne har ikke råd til mit hold - danskere er for nærige

Oleg Tinkov kalder Bjarne Riis 'persona non grata' og tvivler på, at Riis har penge til at købe Tinkoff-Saxo

Russere har penge, arabere har penge - danskere har ingen penge, og de er nærige, lyder det fra Oleg Tinkov, der har svært ved at forestille sig, at Bjarne Riis har råd til at købe sit cykelhold tilbage. Hør, hvordan Michael Rasmussen og Ekstra Bladets Brian Askvig forestiller sig, det i praksis ville kunne lade sig gøre her.

Skulle Bjarne Riis gå med tanker om at købe sit cykelhold tilbage, så er det helt fint med Tinkoff-Saxo-ejer Oleg Tinkov, men russeren tvivler på, at Bjarne Riis har penge nok.

- Han kan købe mit hold, hvis han vil. Det kan alle gøre. Jeg er ligeglad med, om det er Riis eller en sheik fra Abu Dhabi eller Dubai.

- Det vil være en forretningsbeslutning for mig. Jeg betalte Riis 4,5 millioner euro (cirka 33,5 millioner kroner). Hvis nogen byder mere, så vil jeg overveje at sælge, men jeg tror ikke, de har pengene, siger Oleg Tinkov i et interview med cyclingnews.com.

Se også: Tinkov afslører: Sådan får du mit hold, Riis

Her henviser han til Bjarne Riis og Saxo Bank-medejer Lars Seier Christensen, og han langer også ud efter Bjarne Riis.

- Riis virker besat af at komme tilbage. Han vil have sit tidligere hold tilbage på grund af hans ego, og hvad der skete. Men sandheden er, at Riis og Lars ikke har penge nok at købe holdet for.

- Danskerne leder altid efter handler, men de er for nærige. Det har ikke pengene, som nogle russere og arabere har, siger Tinkov i interviewet.

Han fortæller også, at han ser Bjarne Riis som en person, man ikke skal røre ved i cykelsporten, og han sammenligner Riis med Lance Armstrong.

- Jeg har ikke hørt fra Riis, siden han forlod holdet (Tinkoff-Saxo, red.). Jeg har talt med Lars Seier Christensen et par gange, og jeg ved, at han ønsker at komme tilbage, men hvis du spørger mig, så begår han en fejl.

- Jeg mener, han er ligesom Lance Armstrong i sine seneste indrømmelser i Anti Doping Danmark-rapporten. Han (Riis, red.) er persona non grata i cykelsporten.

Brian Holm har flere gange udtalt, at det ville være en drøm at starte et nyt cykelhold op sammen med Bjarne Riis. Men kommunikationen skal de vist lige have afstemt. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 10. okt. 2015 - kl. 20:50 Brian Holm: Riis bad mig holde mund

- Selvfølgelig vil han gerne tilbage. Jeg kan ikke stoppe ham. Det er hans ret, men jeg mener ikke, det er godt for cykelsporten, siger Oleg Tinkov.

Russeren købte i slutningen af marts Bjarne Riis ud af cykelholdet Tinkoff-Saxo. Siden har rygter om Bjarne Riis tilbagevenden til professionel cykelsport floreret i medierne.

Seneste viste Den Internationale Cykelunions (UCI) liste over ansøgeren til World Tour-licensen for næste sæson, at Saxo Banks navn ikke indgik på listen.

Tinkov fastslår i interviewet, at alt er på plads for det nye Tinkoff-hold for sæsonen 2016, og at et muligt salg skal være meget snart.

- Hvis nogen ønsker at købe holdet, så skal de være hurtige. De har måske to uger tilbage. Når vi har haft vores første møde i Kroatien i slutningen af måneden, så er det for sent.

- Alle ryttere er på kontrakt. Vi har et budget, og holdet vil ganske enkelt få navnet Tinkoff. Vi har allerede designet en prototype på en smuk, ny cykeltrøje med et stort Tinkoff-logo på brystet. Det kan jeg godt lide, siger Tinkov.

Bjarne Riis behøver ikke bekymre sig om bemandingen, hvis han får held med at købe sit hold tilbage, for cykelrytternes arbejdsløshedskø er meget lang. (Foto: Claus Bonnerup). Cykling - 9. okt. 2015 - kl. 20:48 Værsgo Riis: Her er dit Tour-hold

23 kommentarer
Vis kommentarer