Tinkov: 'Gammeldags' Riis let at undvære

Tinkoff-Saxos russiske ejer vil slet ikke erstatte Bjarne Riis, der er blevet umoderne

Oleg Tinkov vil ikke erstatte Bjarne Riis. (Foto: Claus Bonnerup)
Oleg Tinkov vil ikke erstatte Bjarne Riis. (Foto: Claus Bonnerup)

Det er næppe undgået nogens opmærksomhed, at Bjarne Riis er fortid hos Tinkoff-Saxo efter, at holdejer Oleg Tinkov sendte det danske cykelikon ud i kulden.

Russeren var ikke tilfreds med Riis og holdets resultater, men hvis der skulle sidde en sportsdirektør eller to derude og lure på at afløse danskeren på det russiskejede team, ja, så kan de godt spare sig.

I et længere 'statement' på Facebook gør Tinkov det nemlig klart, at tiden i hans optik er løbet fra sportschefer ala Riis.

Cykling Laver Roubaix-kongen 'en Contador'?

- Cykelsporten er nødt til at forandre sig. Tiden med Sainz, Bruyneel og Riis er forbi – de blev hængende i 2000, og det handler ikke nødvendigvis om doping. De får bare ikke nogle nødvendige ting gjort og ved ikke, hvordan de skal styre deres hold på en moderne måde. At lede et hold handler ikke kun om at uddele instruktioner over radioen fra bilen – det handler om kedeligt, monotont arbejde på kontoret. Det er blevet tid for de kedelige og metodiske managers, folk som Dave Brailsord og – håber jeg – vores nye direktør Stefano Feltrin, skriver Tinkov  og løfter dermed lidt af sløret for en struktur, hvor Feltrin skal udfylde Riis rolle.

 - Ledelsen af holdet og dets ryttere helt fra første forberedelsesdag skal gøres via matematisk og statistisk analyse og masser af data. Sportsvidenskab er kongen nu! Nu om dage er vinderen ikke den, der træner mest men ham, der træner på den rigtige måde, ikke dem, der bruger epo, men dem, der kender den helt korrekte diæt før, efter og under de lange træninger, forklarer russeren og fortsætter:

Ingen Bjarne Riis hos Tinkoff-Saxo længere. Får det betydning for de danske ryttere på holdet? (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Livet efter Riis: Hvad sker der med de danske ryttere?

- Det er af disse grunde, jeg ikke overvejer de mange tilbud, jeg modtager fra hele kloden om at blive Riis’ afløser. Vi har ikke brug for det – det er en gammel tankegang og er ikke længere gangbar, konstaterer Oleg Tinkov, som tror på en stor fremtid for sit hold.

- Vi har nogle af de bedste ryttere i feltet, vi har et superbt team af trænere og specialister, og hey: Cykling er en teamsport – lad os ikke glemme det. Så jeg tror på mit hold – Tinkoff-Saxo og i vores teams andre professionelle. Vi har ikke brug for en stjerne-manager – vi er et hold af stjerner i cykling: Stefano Feltrin, Steve de Jong, Sean Yates, Bobby Julich, Daniel Healey etc. og sammen vil vi udvikle vores hold til et super-team, lover russeren.

I sommer var forholdet mellem Oleg Tinkov og Bjarne Riis helt fint. Det er det bestemt ikke efter bruddet. (Foto. Claus Bonnerup) Cykling Tinkov sviner Riis: Han er gammeldags

38 kommentarer
Vis kommentarer