'Tinkov skader dansk cykelsport'

Tidligere sportsdirektør Dan Frost frygter, at Oleg Tinkovs suspension af Bjarne Riis vil få negative følger for dansk cykelsports fremtid

Oleg Tinkovs (th) beslutning om suspendering af Bjarne Riis vil skade dansk cykelsport fremover, mener Dan Frost, tidl. sportsdirektør for Bjarne Riis. (Foto: Claus Bonnerup)
Oleg Tinkovs (th) beslutning om suspendering af Bjarne Riis vil skade dansk cykelsport fremover, mener Dan Frost, tidl. sportsdirektør for Bjarne Riis. (Foto: Claus Bonnerup)

Der kan fremover være endog meget langt til en plads på et top-cykelhold for danske ryttere i fremtiden. Det mener Dan Frost, tidligere sportsdirektør for Bjarne Riis, ovenpå nyheden om at Riis er blevet suspenderet fra Tinkoff-Saxo af holdejer Oleg Tinkov.

- Det vil være det hårdeste slag for dansk cykelsport. Der vil blive et hul. Bjarne var jo en stor del af kæden mellem dansk cykelsport og selve holdet, siger Dan Frost til Ekstra Bladet.

Bjarne Riis er blevet suspenderet hos Tnkoff-Saxo. (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling Tinkoff-Saxo bekræfter: Riis er suspenderet

- De danske ryttere, der er på holdet nu, skal måske nok kunne komme videre med sæsonen, når de lige får samlet sig sammen bagefter alt det, der sker lige nu. Men for dansk cykelsport som helhed, er det ikke godt, at den stærke forbindelse til den internationale cykelsport, som Bjarne har været, forsvinder.

Dan Frost mener, man fremover vil kunne se en udskiftning af danske ryttere til fordel for eksempelvis russiske, når Bjarne Riis' danske islæt forsvinder fra holdets ledelse.

- Oleg Tinkov er sgu sådan set ligeglad med danske talenter. Han så hellere en sibirisk rytter komme ind på holdet og køre stærkt.

- Med Bjarne Riis havde danske talenter en mulighed for at komme ind på et internationalt top-cykelhold. Nu hedder det naturlige skridt opad for danske ryttere CULT Energy. Det er selvfølgelig også et hold på vej fremad, men det er slet ikke i samme kaliber, siger Dan Frost.

Oleg Tinkovs suspension af Bjarne Riis kan få store kosekvenser for holdets danske ryttere, mener tidligere sportsdirektør Dan Frost (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis-makker: Tinkov til fare for danske ryttere

Han mener ikke, man kan tage for givet, at Bjarne Riis vil have den fornødne energi til at bygge et nyt hold op på samme facon, som han byggede holdet, han nu er suspenderet fra, op.

- Bjarne brænder jo for cykelsport og har jo bygget det hold op 'fra scratch'. Det ved jeg ikke, om han har energi til at gøre igen. Han har en stor familie, han måske også gerne vil tage sig af. Men han vil jo være den korrekte til at bygge et nyt hold op, hvis han har energien til det. Netop fordi han har alle de erfaringer fra den første gang, han byggede et hold op. Så det ville være af stor, stor betydning for dansk cykelsport, hvis Bjarne magter at bygge noget nyt op, for eksempel sammen med Saxo, som han jo har gode kontakter til, konkluderer Dan Frost.

21 kommentarer
Vis kommentarer