Tinkov vil beholde Breschel

Det er op til Matti Breschel, om han vil forblive i russisk tjeneste på Tinkoff-Saxo i næste sæson, oplyser direktør Stefano Feltrin

30-årige Matti Breschel vandt to etaper i Danmark Rundt og beviste dermed, at han stadig er knivskarp, når det gælder. (Foto: Claus Bonnerup).
30-årige Matti Breschel vandt to etaper i Danmark Rundt og beviste dermed, at han stadig er knivskarp, når det gælder. (Foto: Claus Bonnerup).

Mens det ligger fast, at Chris Anker Sørensen forlader Tinkoff-Saxo, er der stadig en åbning på den russiske milliardær Oleg Tinkovs hold for Danmarks bedste endagsrytter, Matti Breschel.

Tinkoff-Saxo-direktør Stefano Feltrin oplyser til Ekstra Bladet, at det er Breschel selv, som beslutter, om han vil fortsætte på holdet eller tage mod et andet tilbud – hvoraf der i øvrigt ifølge Feltrin er flere at vælge imellem.

- Vi vil meget gerne beholde Breschel. Han er en stor rytter, og vi har givet ham et tilbud, som vi anser for at være rimeligt, siger Stefano Feltrin.

- Det er vores mål at have ham på holdet næste år. Vi værdsætter ham, men vi ønsker også at indføre et lønsystem, der baserer sig på en grundløn og på bonuser.

Se også: Matti om Tinkoff-fremtid: Jeg forhandler stadig

- Vi mener, at det motiverer rytterne mere, når de kan optjene bonus for personlige præstationer såvel som holdets præstationer. Det handler så bare om at finde en balance mellem grundløn og bonuser, siger Feltrin.

Han forventer, at alle ansættelsesaftaler på holdet falder på plads i løbet af eller umiddelbart efter Vuelta a España. Det gælder også for Nicki Sørensen, som er i gang med sin første sæson som sportsdirektør. Det forlyder i kulissen, at han ikke får forlænget sin aftale med holdet, men Feltrin afviser, at en beslutning er truffet.

- Vi har ikke afsluttet vores samtaler med ham. Det sker først efter Vueltaen, siger Feltrin.

Moreno Nicoletti, som er manager for Chris Anker Sørensen, meddelte allerede under Touren, at den danske mester ikke fortsætter på Tinkoff-Saxo i 2016. Feltrin slår fast, at ingen endelig beslutning er truffet fra holdets side, men at det også er holdets opfattelse, at Chris Anker Sørensen forlader holdet.

Se også: Talentfuld dansker får ny Tinkoff-Saxo-kontrakt

Et sidste stort spørgsmålstegn står ud for sponsornavnet Saxo Bank. Direktør Lars Seier Christensen sagde under Touren, at han først på et tidspunkt efter løbet ville beslutte sig til, om han fortsat vil poste penge i Oleg Tinkovs cykelhold.

Stefano Feltrin slår over for Ekstra Bladet fast, at svaret på spørgsmålet falder, når finalen på Vuelta a España er afviklet.

- Om aftenen i Madrid efter Vueltaen meddeler vi, hvad der vil ske med sponsoraterne i 2016, siger Stefano Feltrin.

Ud over Chris Anker Sørensen og Matti Breschel kører fire danskere i denne sæson på Tinkoff-Saxo. Michael Valgren og Jesper Hansen fortsætter på holdet næste år, mens Christopher Juul Jensen skifter til australske Orica-GreenEdge, og Michael Mørkøv skifter til russiske Katusha.

Det har ikke været muligt at træffe Matti Breschel for en kommentar.

2 kommentarer
Vis kommentarer