Annonce:
Annonce:

Top-favoritten gik HELT kold: 'Han var jo tæt på parkeringsbøde'

Romain Bardet havde en skod-dag på cyklen. Det kostede alt for meget tid, og hans podieplacering kom i uventet stor fare. Få Michael Rasmussens Top og Flop fra dagens etape

Forfærdelig dag for Bardet. Foto: AP
Forfærdelig dag for Bardet. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Chris Froome vinder Tour de France. Rigoberto Uran Uran bliver nummer to.

Den forudsigelse havde snart sagt alle kommet med inden lørdagens 22,5 kilometer lange enkeltstart i Marseille, men hvad, de færreste derimod havde forudsagt, var, at Romain Bardet ville komme i alvorlig fare for at miste sin podieplacering på årets næstsidste etape.

Men franskmanden gik hamrende kold i heden, og havde han bare kørt et ekstra sving skævt, så havde Team Skys Mikel Landa overhalet franskmanden. For kun et sekund skiller de to i den samlede stilling.

Det kom også bag på Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen, der slet ikke kan forstå Bardets skævert.

Bardet blev slet ikke venner med sin enkeltstartscykel i dag. Foto: AP
Bardet blev slet ikke venner med sin enkeltstartscykel i dag. Foto: AP
 

Annonce:

- Bardet slog alt andet end til på lørdagens enkeltstart, hvor han kom i flere problemer, end han har været på løbets foregående 3500 kilometer til sammen. Havde Marseilles parkeringsvagter været ude på gaden, så havde han været i højrisikogruppen for at få en bøde for at holde for stille i for lang tid, lyder det fra Rasmussen med henvisning til, at Bardet sejlede rundt på etapens stejle stigning, der sendte flere ryttere i tovene.

Chris Froome vinder Touren - helt fortjent mener 'Kyllingen', som ikke har set mange sprækker i Froomes rustning, på nær i et enkelt tilfælde.

- Et kort øjeblik på 280 meter landingsbane i Peyragudes så det ud til, at Froomes dominans kunne være overstået. På den dag eksploderede han på etapens afslutning og indkasserede et tidstab på 22 sekunder til sine nærmeste konkurrenter. Han har dog vist sig som værende feltets mest konstante rytter. To gode enkeltstarter, ingen dårlige dage i bjergene og feltets bedste hold omkring sig har været grundlaget for denne sejr.

- Det havde klædt Froome at trække sig ud af Touren med en enkelt etapesejr, men det er måske et tegn på, at dominansen er ved at være ved vejs ende.

Her følger Michael Rasmussens Top og Flop fra dagens etape:

Foto: AP
Foto: AP
 

Dagens Top:
Michal Kwiatkowski

Annonce:

- Chris Froomes højre hånd, opvarter og babysitter igennem hele Touren har absolut ikke sparet på kræfterne undervejs i dette Tour de France. Ikke desto mindre havde han stadig kræfter til at blande sig i topstriden på dagens enkeltstart og var faktisk lige ved at tage etapesejren foran sin landsmand, Maciej Bodnar.

- Kwiatkowski kunne ved flere andre lejligheder have fået dagens top, men i rollen som hjælperytter bliver hans præstation ofte overset, ikke mindst af etapevinderens, og dermed lider han under den gyldne regel i cykelsporten, at vinderen altid har ret. Det bliver han offer for, når dagens Top skal kåres.

- Men i dag bliver han ikke overset. I modsætning til Bodnar har han ikke siddet og sparet på kræfterne frem mod de 22,5 km enkeltstart i Marseilles gader.

Dagens Flop:
Juryen der afgør løbets mest angrebsivrige rytter

- Floppet går i dag ikke til nogen rytter, men derimod til den flok af tilsyneladende meget nationalistiske franskmænd, som juryen, der skal køre årets mest angrebsivrige rytter, består af. Fem franskmænd og amerikanske Greg Lemond har hver dag igennem Touren tildelt det røde rygnummer til dagens mest angrebsivrige rytter.

Annonce:

- Lørdag blev løbets mest angrebsivrige rytter så kåret. Den pris gik til Warren Barguil. Det er absolut ikke ufortjent, men jeg havde dog til enhver tid tildelt Thomas de Gendt den pris.

- 11 gange ud af 18 mulige har manden ramt dagens udbrud. Ingen af dem har ganske vist udmøntet sig i en sejr til ham, men præstationen er ikke desto mindre meget bemærkelsesværdig. Over 1/3 af Tourens samlede distance, eller mere end 1000 km, har de Gendt kørt foran feltet i udbrud. Det er løbsrekord. Det er altså en ommer til den franske jury, lyder det fra Rasmussen.

Læs mere om den kontroversielle forbigåelse her

Overraskende Tour-drama: Podieplads kom i alvorlig fare

Han er en glat ål i gult: Froome er pletfri

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: