Toprytter forlader løb for at nå hjem til USA

Donald Trump stopper indrejse fra det europæiske fastland på grund af frygten for coronavirus, og det driver amerikaneren Tejay van Garderen til at forlade Paris-Nice i utide

Tejay van Garderen fotograferet for år tilbage i sin tid på BMC-holdet, som i dag hedder CCC. Van Garderens nuværende hold er det amerikanske EF Education First. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix.
Tejay van Garderen fotograferet for år tilbage i sin tid på BMC-holdet, som i dag hedder CCC. Van Garderens nuværende hold er det amerikanske EF Education First. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix.

Få ryttere i etapeløbet Paris-Nice, der efter planen slutter søndag, tvivler på, at de når hele vejen til mål på grund af truslen fra coronavirussen. En, der helt sikkert ikke når frem, er amerikaneren Tejay van Garderen fra EF Education First-holdet.

Ifølge den franske sportavis L’Équipe har han trukket sig ud af løbet for at nå hjem til USA, før præsident Donald Trump begrænser indrejse fra det europæiske fastland fredag.

Van Garderen stillede som eneste rytter ikke til start, da femte etape af Paris-Nice blev skudt i gang før middag. 

Trump annoncerede onsdag aften, at rejsende, der har opholdt sig i Schengen-området i Europa, fra midnat fredag vil blive nægtet indrejse i USA. Restriktionen gælder ikke amerikanske statsborgere, men Tejay van Garderen ønsker altså alligevel at rejse hjem fra Paris-Nice i utide.

USA har desuden taget det skridt at bede alle borgere, der er på vej ud af landet, til at genoverveje deres rejse. New York Times skriver, at det er sidste skridt før et påbud om ikke at rejse.

Tejay van Garderen var samlet nummer 68 i Paris-Nice, da han valgte at forladet løbet.

Søren Kragh Andersen på vej mod målet i Saint-Amand-Montrond i hurtigste tid. Foto: Alain Jocard / Ritzau Scanpix. Cykling Søren Kragh Andersen vinder enkeltstart i Paris-Nice

Iván García Cortina (Bahrain-McLaren) skyder først over stregen på 3. etape af Paris-Nice tirsdag. Foto: Alain Jocard / Ritzau Scanpix. Cykling Spanier overrumpler topsprinterne i hård vind

Denne knægt, der tirsdag cyklede forbi Juventus' mennesketomme stadion i Torino, overtræder italiensk lov, hvis han ikke er ude på den tohjulede i forbindelse med arbejde, af helbredshensyn eller for at opfylde presserende personlige behov. Foto: Marco BERTORELLO / AFP / Ritzau Scanpix. Cykling Coronafrygt stopper motionister: Cykling forbudt i Italien