Annonce:
Annonce:

Tortur for åben skærm: I dag venter verdens vildeste etape

Onsdagens etape i Spanien Rundt ventes at blive en af de hårdeste, der nogensinde er kørt i en Grand Tour

Det bliver brutalt og smertefuldt for alle ryttere, når 11. etape af årets Vuelta byder på hele seks opstigninger fordelt på bare 138 kilometer. (Foto: EFE)
Det bliver brutalt og smertefuldt for alle ryttere, når 11. etape af årets Vuelta byder på hele seks opstigninger fordelt på bare 138 kilometer. (Foto: EFE)
Annonce:
Følg Cykling

Det kan godt være, at astronauten Andreas Mogensen for få timer siden blev den første dansker i rummet, men han er ikke ene fra nationen om at begive sig ud på en uhyre vanskelig mission i det højere luftlag denne onsdag.

Modsat sin landsmand forlader cykelrytteren Jesper Hansen fra Tinkoff-Saxo ganske vist ikke jordens atmosfære, men 11. etape af Vuelta Espana sender alligevel Grand Tour-debutanten ud på en rejse, hvor tyngdekraften har sit at sige, og fysikken skal stå sin prøve. Og det foregår vel og mærke ikke i en raket, men derimod med benene som drivkraft.

Annonce:

Så vægtløs vil hverken han eller de øvrige tilbageværende ryttere i feltet på nogen måde føle sig. Snarere tværtimod. For der er lagt op til en af de mest modbydelige ruter nogensinde i det spanske etapeløb. Seks bjergtoppe skal bestiges og omkring 5000 højdemeter skal tilbagelægges på 138 kilometer fra Andorra la Vella til Cortais d'Encamp.

- Jeg har hørt og set, at det skulle være en rimelig vild etape, så jeg håber, at hviledagen giver noget energi. Jeg frygter den lidt, siger Hansen til TV2 Sport om dagens strabadser

 

 

Studeres menukortet nærmere, byder den korte rundfart på ikke mindre end fire kategori 1-stigninger og en enkelt uden for kategori. Der er på den led tale om cykelsportens svar på en tapas-anretning, der kan tage appetitten fra selv de stærkeste.

Og da serveringen falder i kølvandet på en hviledag, der blandt andet har budt på en fem timers bustur til Pyrenæerne, vil rytternes rytme og deres forms forfatning formentlig være uforudsigelig.

Med andre ord kan der være udsolgt allerede efter første tallerken. Eller som Cannondale-Garmins danske sportsdirektør Johnny Weltz udtrykte det overfor TV2 Sport: 'Det bliver et slagtehus'.

Styrtet Lotto-rytter skal forblive i koma i en uge

Annonce:

Vuelta-feltet bliver sat på en alvorlig prøve, når 11. etape skal køres - eller bestiges om man vil. (Foto: ALL OVER)
Vuelta-feltet bliver sat på en alvorlig prøve, når 11. etape skal køres - eller bestiges om man vil. (Foto: ALL OVER)

Desginet af rytter
Det er en af mange grunde til, at onsdagen ventes at få afgørende betydning for det samlede klassement, og de helt store favoritter får således masser af muligheder for at sætte trumf på eller gå ned med et brag.

Ikke overraskende er nervøsiteten da også begyndt at sprede sig blandt flere af bejlerne til en topplacering i den samlede stilling allerede inden afgangen på dagens djævelske udflugt.

Etapeprofilen, der blandt andet er designet af Katusha-rytteren Joaquim Rodriguez, er formet med hajtænder fra ende til anden - og i overført betydning ligeså farlig - hvorfor det ikke er underligt, at den 36-årige spanier er blevet lidt af et samtaleemne iblandt kollegerne.


- Jeg tror ikke, at 'Purito' Rodriguez bliver særlig populær i morgen (onsdag, red.) efter at have planlagt dette for os, meddelte Chris Froome tidligere på sin Twitter-profil.

Heller ikke holdkammeraten Nicholas Roche, der har været en af løbets positive bekendtskaber hidtil, ser med milde øjne på det, der venter ham selv og de øvrige ryttere i Pyrenæerne.

Annonce:


- Efter at have gjort noget research, kan jeg sige, at jeg hader dig, Rodriguez. Og jeg kan garantere, at 178 andre vil have det på samme måde i morgen (onsdag, red.) aften, skriver Roche.

For arkitekten, som står for skud, tyder intet imidlertid på, at han har har fortrudt sin planlægning af vejens forløb. Joaquim Rodriguez ser tværtimod frem til onsdagens helvede i højderne, der ifølge spanieren indbyder til at, man finder det bedste frem i sig selv.

- Og der kom den store dag. Morgendagens (onsdagens, red.) etape rundt i Andorra er den hårdeste Vuelta-etape. Har et stort ønske om at give alt, skriver Rodriguez på samme sociale medie.

Den rutinerede spanier lægger fra land sammen med konkurrenterne klokken 13.10, hvorefter de næste timer byder på anstrengelser samt smerte uden for kategori.

Annonce:

Og når dagen er omme, vil der sandsynligvis være rusket godt og grundigt i det samlede klassement, hvor hollænderen Tom Dumoulin aktuelt er bedst placeret foran netop Rodriguez og årets helt store overraskelse, Esteban Chaves, der er henholdsvis nummer to og tre.

Hele etapen kan følges LIVE på ekstrabladet.dk. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:
Annonce:
Annonce: