Total forandring efter skræk-styrt

Arrangørerne i Polen Rundt har taget konsekvensen af Fabio Jakobsens alvorlige styrt sidste år og ændrer nu adskillige løbsdetaljer generelt og etapen til Katowice i særdeleshed

Fabio Jakobsen blev sidste år ilde tilredt i et stort styrt i Polen Rundt. Nu ændrer arrangørerne på flere ting omkring løbet. Foto: Luc Claessen/Getty Images
Fabio Jakobsen blev sidste år ilde tilredt i et stort styrt i Polen Rundt. Nu ændrer arrangørerne på flere ting omkring løbet. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Kritikken har haglet ned over arrangørerne af Polen Rundt, siden de i august senest afviklede det traditionsrige etapeløb.

Grunden er naturligvis det forfærdelige styrt i opløbet på 1. etape til Katowice, hvor QuickSteps Fabio Jakobsen blev puffet i banden og slog sig voldsomt i en højhastigheds-spurt ned ad bakke.

Banderne var for dårlige, og opløbet burde ikke have været nedad, lød kritikken.

Onsdag oplyste arrangørerne så, at der nu sker ændringer til 2021-udgaven, hvor afslutningen, der resulterede i hastigheder på 80 km/t er blevet sløjfet:

- Den vil i fremtiden ikke længere være mulig at benytte. Og andre afslutninger nedad, hvor hastigheden bliver skruet op, er heller ikke tilladt.

- Vi har også forbudt sving mindre end 200 meter fra målstregen, oplyser arrangøren.

Katowice bliver dog målby igen - som den har været det hvert år siden 2010. Men også her kommer der en ændring.

For stik mod sædvane bliver det ikke en almindelig etape til byen, men derimod en enkeltstart, rytterne skal ud på i den sydpolske by.

Sprinteren Dylan Groenewegen, der fik kørt Jakobsen i banden er ude med karantæne til maj, hvor han vil genoptage sin karriere - i første omgang på et mere beskedent niveau.

Fabio Jakobsen selv er efter adskillige operationer og knogletranplantationer i hovedet også på vej tilbage til sporten. Der er dog endnu intet konkret meldt ud om hans comeback.

Dylan Groenewegen oplevede voldsomme trusler mod sig selv og sin familie i sommer. Foto: Jeff Pachoud/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Afslører uhyggeligt brev

Øjeblikket, da Dylan Groenewegen skifter bane og presser Fabio Jakobsen ud i barrieren i spurten på første etape af Polen Rundt. Foto: AP Photo/Tomasz Markowski/Ritzau Scanpix Cykling - Var ved at blive kvalt i mit eget blod

Ekstra Bladets managerekspert giver sit syn på sagen og deler ud af sine anbefalinger til den kommende runde i managerspillet. Superligaen Eksperten: Sælg ham!