Tour 2016: Etapemål på Utah Beach

72 år efter invasionen i Normandiet lander Tour de France på Utah Beach, hvor amerikanerne vandt fodfæste i det besatte Frankrig 6. juni 1944

Tour de France 2016 slutter temmelig sikkert atter på Champs Élysées i Paris. Løbet begynder i regionen Manche ved den Engelske Kanal. (Foto: Claus Bonnerup).
Tour de France 2016 slutter temmelig sikkert atter på Champs Élysées i Paris. Løbet begynder i regionen Manche ved den Engelske Kanal. (Foto: Claus Bonnerup).

Tour de France 2016 begynder med en landevejsetape fra det maleriske Mont Saint Michel til den historiske Utah Beach ved den engelske kanal. Det offentliggjorde Tour-arrangør ASO tirsdag ved en højtidelighed på den befæstede kloster-ø Mont Saint Michel, som er en af Frankrigs mest besøgte turistattraktioner.

Løbets 'Grand Départ' finder for første gang sted i departementet Manche, hvor to etaper afvikles i deres helhed. Manche ligger i regionen Basse-Normandie.

Cykling Tour-legende: En usædvanlig Tour

Første etapes afslutning på Utah Beach er en hyldest til de amerikanske styrker, som 6. juni 1944 gik i land på dette sted i invasionen i Normandiet og vandt fodfæste i det af nazisterne besatte Frankrig. Utah Beach var de allieredes kodenavn for stranden, og den var en af fem, hvor allierede styrker gik i land. De øvrige strande var Omaha Beach (amerikanere), Sword Beach (briter), Juno Beach (canadiere) og Gold Beach (briter).

Anden etape går fra Saint-Lô til Cherbourg Octeville og byder på en spændende finale på Côte de la Glacerie, som er en stigning for feltets 'puncheurs' - ryttere, der har deres force på korte, stejle stigninger. Bakken er 169 meter høj, lidt over tre kilometer lang og stiger på det stejleste sted 14 procent.

Jakob Fuglsang håber, at han får lov til at køre den barske Tour til næste sommer. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Fuglsang: Ikke en Tour-rute for mig

Begge etaper i Manche afvikles i vid udstrækning på kystveje, hvorfor sidevind kan komme til at spille en afgørende rolle for udfaldet. Tredje etape begynder i Granville og fører formentlig feltet ud af departementet. Det afsløres først officielt ved den fulde rutepræsentation 20. oktober 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer