Tour-bombe: Dropper Chris Froome

Team Ineos har set bort fra både Chris Froome og Geraint Thomas til årets Tour de France

Chris Froome skal køre Vueltaen stedet for Tour de France. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Chris Froome skal køre Vueltaen stedet for Tour de France. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Chris Froome får ikke mulighed for at tage sin femte Tour de France-sejr i karrieren i denne sæson.

Ineos-stjernen er blevet fravalgt til årets Tour-besætning, der heller ikke kommer til at tælle Geraint Thomas, som vandt løbet i 2018.

I stedet skal de to tidligere triumfatorer køre henholdsvis Vueltaen og Giro d'Italia. Det bekræfter Ineos på sin hjemmeside i forbindelse med trup-udtagelsen til Tour de France.

Holdets altoverskyggende kaptajn i den franske rundtur bliver Egan Bernal, der skal forsøge at forsvare sidste års sejr med en luksus-løjtnant i skikkelse af den regerende Giro d'Italia-vinder, Richard Carapaz.

Ineos-bossen Dave Brailsford gør sit ypperste for at understrege, at der ikke er tale om en degradering af Froome. Det handler om at købe sig tid, lyder forklaringen.

- Chris er en legende i vores sport. En ægte mester, som har demonstreret utrolig rygrad og beslutsomhed i kampen for at komme tilbage efter sit styrt sidste år. Vi ønsker at støtte ham, så han kan konkurrere om endnu en Grand Tour-titel, og Vueltaen giver ham det lille ekstra stykke tid til at fortsætte sin vej tilbage mod topniveau, siger Dave Brailsford.

Hverken Froome eller Thomas viste stor styrke i forrige uges Critérium du Dauphiné, der vanen tro figurerer som optakt og styrkeprøve forud for Tour de France. Heller ikke Bernal fik en god generalprøve, da han måtte udgå undervejs.

Men Ineos er stadig fortrøstningsfulde, og med den dugfriske sæson-planlægning er det håbet, at det britiske mandskab kan køre med om sejren i alle tre Grand Tours. Foruden Froomes attentat på Vueltaen, skal Geraint Thomas overtage pladsen fra Carapaz som bejler til Giro-tronen.

På den led har Jakob Fuglsang fået en helt ny konkurrent i kampen om den lyserøde trøje.

Foruden Egan Bernal og Richard Carapaz tæller Ineos' Tour de France-trup en særdeles stærk garde af hjælpere.

Holdet fuldendes af Andrey Amador, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski. Luke Rowe, Pavel Sivakov og Dylan van Baarle.

 

 

Se også: Forkert beslutning: 'Send Fuglsang til Tour de France'

Se også: Ser to muligheder: - Megasvært

45 kommentarer
Vis kommentarer